Olcay Bayır Cazz Cafê’de

Başarılı beste çalışmaları ve türkü düzenlemeleriyle adını İngiltere’de olduğu gibi Avrupa ve Türkiye’de de duyuran Olcay Bayır, 2 Ekim Pazar günü Londra Jazz Café’de konser verecek. Anadolu’ya doğru unutulmaz bir yolculuğa çıkılacak konserin açılışını klarnet virtüözü ve öğretmeni Gökhan Demirdoğmez yapacak.

Gaziantep’te doğan ve genç yaşta Kuzey Londra’da yaşamaya başlayan Olcay Bayır, Temmuz ayında Wiltshire’da 40 bin kişinin katıldığı prestijli Womad Müzik festivalinde de yer almıştı. Womad Festivali rock müzik tarihinin en önemli topluluklarından Genesis’in besteci solisti Peter Gabriel tarafından farklı toplumların müziklerini tanıtmak için organize ediliyor.

Bayır, bu yılın başlarında TRT Müzik televizyonunda Mazhar Alanson’ın programında da yer aldı. Karantina süresi boyunca İngiltere Sanat Konseyi’nin (Art Council England) desteğiyle İngiltere’de konserler verdi. BBC 3 ve BBC 6 radyolarında iki kez canlı yayın yaptı ve Help Musiçians UK’nın prestijli “Do It Differently” fonu tarafından finanse edilen 4 şarkıdan oluşan Ep’si İÇERDE’yi kaydedip yayınladı.

Olcay Bayır

Jazz Cafe konserde 6 kişiden oluşan uluslararası ekibiyle Anadolu’dan birçok dilde bilinen ve az bilinen şarkılardan oluşan dinamik aranjmanların yanı sıra Bayır’ın “Rüya” gibi kendi besteleri de yer alacak.

Konserin açılışında sahneye çıkacak olan klarnet virtüözü Demiröğmez, Londra’da ilk Türk Klarnet Okulu’nu açmış, Haziran 2022’de Variance adlı albümünü çıkarmıştı.

5 Parkway, London NW1 7PG aderindeki Jazz Cafe’deki konserle ilgili daha fazla bilgiye Jazz Café Website’sinden ulaşabilir, Eventbrite, and Ticketweb üzerinden bilet temin edebilirsiniz.

2636110cookie-checkOlcay Bayır Cazz Cafê’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.