Olcay Bayır’ın “Rüya” Albümü 29 Mart’ta Piyasada

Olcay Bayır’ın yeni albümü Rüya-Dream 29 Mart’ta piyasaya çıkıyor. Albüm lansmanı konseri 12 Nisan Cuma günü Londra St John’s Church Müzik Salonu’nda olacak…

Olcay Bayır’ın yeni albümü Rüya-Dream 29 Mart’ta piyasaya çıkıyor. Sanatçı albümünden bahsederken, Rüya’yı rüyasında görüp yazdığını ve şarkının daha yaşanılası bir dünyanın masum hayali olduğunu dile getiriyor.

Olcay Bayır’ın müziği, Anadolu’nun geleneksel mirası ve Londra’nın hareketli ve eklektik ruhunun bütünleşmesinden oluşuyor. Gençlik zamanının zengin Türk ve Kürt halk müziği, aldığı klasik soprano eğitimi ve dünyanın her yerinden müzisyenlerle yapmış olduğu çalışmalar Olcay’ın müziğine ilham olmuş.

Gaziantep’te doğan Olcay Bayır’ın çocukluğu geçiş dönemleriyle dolu. Birkaç yıl aralarla Anadolu’nun çeşitli yörelerinde yaşamak, sanatçının çocukluk yıllarında Anadolunun kültürel zenginliğinin farkında olmasını sağlamış. Olcay Bayır, Anadolulu olmaktan bahsederken şu sözleri kullanıyor: “Bence kimlik kavramını, din veya millet olgusundan daha çok, kültür oluşturuyor. Ben dinler ve milletler yerine, geleneklerimiz ve yöreler hakkında konuşmayı tercih ediyorum. Hangi din veya ülkeden geldiğimizin isim olarak, tek başına tanımlayıcı bir etkisi yok; hepimiz kendi kişisel kimliğimizi taşıyoruz sonunda.”

Olcay, 16 yaşındayken ailesiyle Londra’ya yerleşmesini müzikal kimliğinin temelini oluşturan bir deneyim olarak görüyor. En başlarda son derece zorlanmış; yaşadığı ülkenin dilini konuşamamak, müziği bir dönem boyunca etrafındaki yeni dünya ile en iyi etkileşime girme biçimi olarak görmesini sağlamış.

Yıllar içinde aldığı eğitimler ve ortak müzikal çalışmalarıyla, Olcay kendi müzikal kimliğini bulmuş. İlk albümü Neva- Harmony (2014), beş dilde söylediği ve düzenlemelerini kendi yaptığı Anadolu ve çevresininin halk ezgilerinin derlemesinden oluşuyor. The Guardian gazetesi bu albümden bahsederken “Olcay Bayır, Londra’nın hareketli ve evrensel müzik sahnesinden çıkan, yeni ve etkileyici bir sanatçı… Oldukça zarif ve seçkin bir set…” ifadelerini kullandı.

Olcay Bayır’ın yeni albümü Rüya-Dream, PRS Vakfının Women Make Music programının katkısıyla gerçekleşiyor. Bu albümle, Olcay ilk defa kendi bestelerini dinleyenlerinin beğenisine sunuyor. Albümünden bahsederken, Rüya’yı rüyasında görüp yazdığını ve şarkının daha yaşanılası bir dünyanın masum hayali olduğunu dile getiriyor. Yar Dedi şarkısı, Türkiye’de albüm henüz yayınlanmadan tanınmaya başlandı bile. Albümde ayrıca Karacaoğlan, Aşık Veysel ve Siwan Perver şarkılarının yeni düzenlemeleri de yer alıyor.

Rüya’nın prodüktörlüğünü ödüllü uluslararası müzik kolektifi Kefaya’dan Al MacSween ve Giuliano Modarelli üstleniyor.

ALBÜM TANITIM KONSERİ 12 NİSAN’DA

Albüm lansmanı konseri 12 Nisan Cuma günü Londra St John’s Church Müzik Salonu’nda olacak. St John’s Music Hall, Leytonstone St, John’s Church, High Rd, Leytonstone, London E11 1HH doors open 6.30pm https://www.musichalls.org
https://www.facebook.com/events/2237651089792048/

2283600cookie-checkOlcay Bayır’ın “Rüya” Albümü 29 Mart’ta Piyasada

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.