Olimpiyat meşalesi güzergah değiştirdi

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları öncesinde dünya turunu sürdüren olimpiyat meşalesi koşusu San Francisco’da güzergahını, Çin karşıtı ve yandaşı gösteriler nedeniyle güvenlik endişesiyle değiştirildi. Yarış sonunda liman bölgesinde planlanan resmi tören de iptal edildi ve meşale, konvoydan alınarak doğrudan Uluslararası San Francisco Havaalanındaki uçağa götürüldü. 

Olimpiyat meşalesinin güzergahındaki son dakika değişikliklerine ve koşunun kısa tutulmasına neden olarak, meşalenin Londra ve Paris’ten geçişi sırasında Tibet’teki olaylarla ilgili yapılan olaylı Çin’i protesto gösterileri üzerine duyulan güvenlik endişeleri gösteriliyor. 

San Francisco’da, aynı bölgede yan yana gösteri izni verilen Çin karşıtı ve Çin yanlısı göstericiler arasında, Olimpiyat meşalesinin geçişi törenleri öncesinde gerginliklerin başladığı belirtildi. 

Olimpiyat meşalesinin, 8 Ağustos’ta başlayacak Olimpiyat Oyunları için 4 Mayıs’ta Çin’e varışından önce Arjantin’in başkenti Buenos Aires’e, ardından da yaklaşık 10 ülkeye daha gitmesi bekleniyor.

1169840cookie-checkOlimpiyat meşalesi güzergah değiştirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.