‘Olimpiyatlar insan hakları için fırsat’

Dalay Lama, Hindistan’ın NDTV televizyonuna yaptığı açıklamada, “Olimpiyat oyunlarına iyi bir ev sahibi olabilmesi için Çin’in insan hakları ve dini özgürlükler alanında karnesini iyileştirmesi zorunludur” dedi.

Dalay Lama, “başından beri bazı hükümet dışı örgütler, bazı kişiler bu konudaki kaygılarını ifade ettiler. Dolayısıyla, biz Tibetliler de dahil dünya kamuoyu, Çinlilere insan hakları karneleri, dini özgürlükler ve Tibet olayının hatırlatılması gerektiğini düşünüyor” dedi.

RAHİPLER BASIN TOPLANTISINDA

Bu arada, Tibet’te 30 kadar genç rahip, Çin’in olaylardan sonra bölgeye götürdüğü ilk yabancı gazeteciler için düzenlenen basın toplantısını bastı.

Bölgeye götürülen yabancı gazetecilerden biri olan USA Today muhabirlerinden Callum MacLeod’un, Lhasa’dan telefonla bildirdiğine göre, rahipler dün Lhasa’daki Tibet’in en kutsal tapınağı Jokhang Tapınağı’nda düzenlenen basın toplantısına müdahale etti.

Tapınak İdari Birim Başkanının yaptığı toplantıya izinsiz giren rahipler gazetecilere, “onlara inanmayın, sizi kandırıyorlar, yalan söylüyorlar” diye bağırdı.

Başka bir gazeteci ise rahiplerin 10 Marttan bu yana tapınaktan çıkmalarına izin verilmediğini söylediğini bildirdi.

1169320cookie-check‘Olimpiyatlar insan hakları için fırsat’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.