‘Olmert’i alaşağı edecek bilgiye ödül’

Televizyonun haberi, bu konuda bilgi toplayan bir kişiyle bir iş adamının ses kayıtlarına dayandırıldı.

Habere göre, enformasyon toplayan kişi, konuştuğu iş adamına Olmert’i “suçlayabilecek” herhangi bir bilgiye sahip olup olmadığını soruyor ve “iyi bilgi” için 1 milyon dolar verebileceklerini söylüyor.

Ses kayıtlarına göre, söz konusu kişi, iş adamına “Başlangıçta biraz irkilebilirsiniz ama üzerinde düşünün.Bana şimdi cevap vermek zorunda değilsiniz. Bu girişimin arkasında çeşitli ülkelerde üst düzey kişiler var” diyor ve Olmert’in Yahudiler için kötü olduğunu belirterek, “Yahudiler için çok kötü olduğunu benden iyi biliyorsunuz” diye konuşuyor.

Enformasyon toplayanın, bu girişimin arkasındaki insanların, büyük servet sahibi kişiler olduğunu söylemesi üzerine iş adamı “Bunlar kim?” diye soruyor ve “İyi Yahudiler… Olmert’i yerinden etme çabaları çerçevesinde gönderildim ve bu işte büyük ödül var” cevabını alıyor.

Ses kayıtlarına göre iş adamının, paradan çok işin ideolojisine baktığını belirtmesi üzerine, enformasyon toplayan, “Düşündüğümden daha iyisiniz. Ama ideoloji ve ödülü birlikte düşünmenizi isterim. Olmert’in rüşvet aldığı, sahtekarlık yaptığı konusunda belge toplamaya çalışıyorum” karşılığını veriyor.

İş adamı ise “Bu işin kazancı ne” sorusuna “İyi iş başarırsak 1 milyon dolar” cevabını alıyor. Enformasyon toplayan kişi, “iyi iş”i ise şöyle anlatıyor:

“Bu kanıtları savcıya, polise ya da medyaya götürüp, ‘Bunlar onu (Olmert’i) devirir, Olmert evine gidiyor’ dersek yeterince iyidir.”

 

 

1166390cookie-check‘Olmert’i alaşağı edecek bilgiye ödül’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.