Oğlu Afganistan’da öldü

Yetkililer, Uruzgan bölgesindeki Hollanda birliği askerlerinin devriye görevinden döndüğü sırada yerel saat ile 05.00 sularında yol kenarına yerleştirilen bir bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığını, saldırıda 2 askerin öldüğünü, biri ağır ikisinin yaralandığını bildirdi.

Hollandalı birliğin bulunduğu kampa yaklaşık 12 kilometre mesafede meydana gelen saldırıda ölen askerlerden birinin, dün Genelkurmay Başkanlığı görevini üstlenen Korgeneral Peter van Uhm’un 23 yaşındaki teğmen oğlu olduğu açıklandı. Yaralanan 20 ve 25 yaşındaki diğer iki askerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Savunma Bakanı Eimert van Middelkoop, hükümet adına başsağlığı diledi ve dün Genelkurmay Başkanının sevinci paylaşırken, bugün böyle derin bir üzüntüsüne ortak olmanın yaman bir çelişki olduğunu ifade etti.

Hollanda hükümeti, ocak ayında görev süresi dolan eski Genelkurmay Başkanı Dick Berlijn’in (57) yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Peter van Uhm’un atanmasını kararlaştırmıştı. Korgeneral Peter van Uhm (52), dün Lahey’de törenle Genelkurmay Başkanlığı görevini devralmıştı.

Bu arada son saldırıyla Afganistan’ın Uruzgan bölgesinde NATO’ya bağlı Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Hollandalı askerlerin verdiği kayıp 16’ya yükseldi. Hollanda’nın bölgede 1650 askeri bulunuyor. Hükümet hafta içinde, son dönemde artan saldırılar nedeniyle askerlerin konuşlandığı kampın koruması güçlendirmek amacıyla 40 kişilik özel bir birliğin bölgeye gönderileceğini açıklamıştı.

1170210cookie-checkOğlu Afganistan’da öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.