Onlar artık sertifikalı kaligraf

Sertifikalarını alan öğrenciler, yeni bir hobi edinmenin ve güzel yazı yazmanın kendilerine verdiği mutlulukla ileri seviye kurslarına katılmak için sabırsızlıkla beklediklerini söylediler.

Yeni Dönem Kaligrafı Kursu Nisan’da Başlıyor

Kalığrafı sanatçısı Nilgün Baklacı tarafından, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cem Evi ’nde Nisan ayında başlayacak olan yeni dönem başlangıç seviyesi kalığrafı kurslarına herkes Çarşamba akşamları 17:30 – 19:30 saatleri arasında katılabilirler.

Kendisiyle konuştuğumuz Nilgün Baklacı “Sizleri, unutulmaya yüz tutan bir sanat dalı olan Kalığrafı “güzel yazı yazma sanatı” ni,öğrenmeye davet ediyorum . Sizler güzel bir hobi edinirken, aynı zamanda; yazınıza estetik katacak, sabır ve dikkatle güzel yazı yazma sanatını öğrendiğinizde kendinize yeni bir iş alanı da oluşturmuş olacaksınız. Geçirdiğimiz 2.5 aylık dönem içinde kursumuza katılan öğrecilerimize ve bize bu imkanı sunan , İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cem Evi’ne teşekkür ederim ” dedi.

Peki Kaligrafı Nedir?

Kalığrafı, latin harflerini kullanarak ve estetik yazı yazma sanatıdır.Kalığrafı de amaç değişik motifler kullanarak yazıyı olduğundan farklı bir kimliğe büründürmektir.Genellikle dik ve yatay çizgilerden oluşan latin harflerini simetrik bir şekilde kağıda dökmek genel unsurlardır. Sabır , dikkat ve yeterli zaman ayırarak her kişinin öğrenebileceği bir sanat dalidir.

Kaligrafı Kurşunda Neler Öğretiliyor?

Eğitmen Nilgün Baklacı “ Kursumuza gelen öğrencilere, kalığrafının ne anlama geldiğini, nasıl ve hangi materyaller kullanılarak kalığrafının yazıldığını ilk derslerden itibaren anlatıyoruz.Dersler ilerledikçe malzemelerin tanıtımı , nasıl kullanacakları , yazı yazma stilleri ve teknikleri uygulamalı olarak ve ayrıca ilerde bu işten nasıl kazanç elde edeceklerini öğretiyoruz “ dedi.

Güzel yazı yazmanın insanın kendisine ve diğer kişilere saygı göstermenin bir anlamı öldüğünü ifade eden sayın Baklacı, “Kalığrafı sanatının amacı da insanların daha estetik ve dekoratif yazabilmelerini ve istedikleri mesajı verebilmelerini sağlamaktır” dedi.

Kursa katılmak isteyen kursiyerler, Eğitmen Nilgün Baklacı ile 0782 551 7933 nolu telefondan veya Alevi Kültür Merkezi’nden eğitim sorumlusu Zeynep hanım ile 0781 690 8465 numaralı telefondan temasa geçebilirler.

842020cookie-checkOnlar artık sertifikalı kaligraf

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.