“Onlar insanlığın, umudun düşmanıdır!”

2006 yılında meydana gelmiş olaydan beri tutuklu olan sanıklar hakkında ırkçılığa yönelen kin ve nefret duygularıyla saldırıda bulunmak üzere davalar açılmıştı. Sanıklar hakkında en az 10 yıl hapis cezası çıkması bekleniyor.

New Mexico Eyaleti’nde yaşayan yerli halktan Navajo kızılderilisi yarı sakat ve özürlü bir ABD vatandaşı, Amerikalı 3 faşistin elinden kurtulamamış ve kaçırılarak saldırıya uğramıştı. Adı açıklanmayan kızılderili gencin zorla saçına gamalı haç kazındı. McDonalds’da çalışmakta olan bu 3 faşistin, işyerine gelmiş olan bu müşteriyi göze kestirip yakaladığı olayın başlangıcı olarak açıklandı. Fırın ateşinde kızdırılmış maşayla Navajo kızılderilisinin koluna Hitler’in Gamalı Haç işaretini, ayrıca Klu-Klux-Klan örgütünün KKK kısaltmasını ve bir de “penis” çizip bedenine dağladığı soruşturma ile belirlendi.

“Yapsa yapsa bunlar yapar!” denilecek tarzda insanı bu anlamda şaşırtmayan, ancak insan olanın kanını donduran olay New Mexico Eyaleti’nin Farmington kasabasında cereyan etti. Olaydan bu kadarla kurtulmuş bulunan Navajo gencini polis mağdur durumda yolda bulmuştu. Bu olaydan birkaç gün sonra bir başka Navajo yerlisi kurşunlanarak öldürülmüş, ancak failleri ele geçmemişti. Savcılık ve soruşturma makamları bu olaylar arasında bağ kurmaya çalışırken, aynı zamanda bir Federal suç olarak “nefret, kin üzerinde ırkçılık yapmak” biçiminde bir davayı ilk kez sürdürüyor.

Büyük şair Nâzım Hikmet’İn ünlü şiirindeki sözlerini, bu iç karartıcı haberin ardından en uygun düşen bir yorum olarak okurlarımıza bırakıyoruz:
“Onlar ümidin düşmanıdır sevgilim
Akarsuyun,
Meyve çağında ağacın
Serpilen gelişen hayatın düşmanı”
Görsel malzeme: The Huffington Post-ABD

1515300cookie-check“Onlar insanlığın, umudun düşmanıdır!”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.