‘Operasyon bölgesinde sivil yok…’

Çiçek, “Orada sadece terör kampları var. Bunların kullandığı bir takım altyapılar var. Irak halkının kullandığı altyapı değil bu…” dedi.


“Ne yaptığımızı biliyoruz, ne yapmak istediğimiz de belli. Türkiye’nin kendi güvenliği o bölgeden tehdit ediliyor, bu tehdidin ortadan kaldırılmasını istiyoruz” diyen Çiçek, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:


“Irak hükümeti, şu an orada bulunan ABD bu güvenliği sağlıyorsa, zaten mesele yok. Biz durup dururken oraya girmedik ki…Uzunca bir süre bekledik. Uzunca süre diplomatik temasları sürdürdük ama Türkiye oradan devamlı saldırıya uğradı. Bu saldırılar, Irak birliklerince veya koalisyon güçlerince bertaraf edilmediği için Türkiye onlarla da konuşarak işleyen bir mekanizma çerçevesinde bu operasyonu yaptı. Arzu edilenin, bu belanın madem ki Irak’ın ABD’nin de düşmanıdır. Öyle kabul ediyoruz, bütün bölgenin düşmanıdır. Herkesin bu belanın ortadan kaldırılması noktasında yardımcı olması lazım.”  


“BAĞDAT’A HEYET GİDECEK”


Öte yandan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Irak’ın kuzeyine yapılan askeri operasyonun sınırları, amacı ve hedefinin belli olduğunu belirterek, “Ne zamanki operasyon başlamadan önce hedeflenen amaçlara ulaşılır, işte o noktada operasyon sona erer” dedi.


Babacan, Ankara’yı ziyaret eden Arnavutluk Dışişleri Bakanı Lulzim Basha ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Irak’a yakın bir zamanda Türkiye’den bir temsilcinin gönderilip gönderilmeyeceğinin sorulması üzerine, iki ülke dışişleri, savunma ve içişleri bakanlıkları arasında sürekli temaslar olduğunu belirtti.


Bakan Babacan, “Bütün bu siyasi diyalog süreci çerçevesinde çok yakın bir zamanda Bağdat’a bir heyet gönderiyoruz. Ancak bu heyetin kompozisyonu ve bu heyetin ziyaretinin kesin zamanlaması, ziyaretin niteliği gereği, ziyaret başlarken yapılacaktır” diye konuştu. Babacan, Türkiye’nin Irak özel temsilcisinin de yakın zamanda atanacağını bildirdi.
 

1055860cookie-check‘Operasyon bölgesinde sivil yok…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.