‘Operasyonlar PKK’ya zarar verdi’

 Wilson, askeri yöntemlerin yanı sıra, siyasi ve ekonomik unsurları da içeren ”kapsamlı bir strateji” uygulanmasının önemli olduğunu söyledi.

Wilson Washington’da Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, PKK’ya karşı son düzenlenen hava saldırıları için “Türkiye’nin hava saldırıları, PKK’ya önemli ölçüde zarar verdi. Bu da süreci ilerletmek için önemli” dedi.

PKK ile mücadelede Iraklı Kürtlerin de müdahil olmasının önemli olduğuna işaret eden Wilson, ”Biz onlarla da diyalog içinde olmanın önemli olduğuna inanıyoruz ve bu gerçekleşti de. Hem (Irak Devlet Başkanı Celal) Talabani, hem de (Iraklı Kürt lider Mesud) Barzani ile, PKK’ya giden kaynakların önünün kesilmesini konuştuk. Bazı adımlar attıklarına inanıyoruz. Bunların ne kadar etkili olduğunu göreceğiz. En azından o bölgede PKK’nın hoş karşılanmadığı açıkça ortaya konuldu. Bu da iyi bir şey” dedi.

Türk ordusunun kuzey Irak’ta PKK’ya karşı askeri eylemleriyle ilgili ABD’nin bir şikayetinin olup olmadığı sorusuna ise Wilson, ”Hiç bir şikayet yok. Çok iyi işliyor” yanıtını verdi.

FOTOĞRAF: ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson

1165880cookie-check‘Operasyonlar PKK’ya zarar verdi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.