Ordudan çalınan mallar internette satılıyor

ABD Hükümet Tahkik Dairesi’nin (GAO) raporunda, alıcı gibi davranan GAO görevlilerinin, Ocak 2007 ile Mart 2008 arasında “eBay” gibi açık artırma sitelerinde ve “Craigslist” gibi ilan sitelerinde çok sayıda çalıntı askeri malzemenin internette satıldığını tespit ettiği belirtildi.

Raporda göre, satış yapanların çoğunun ABD dışında yaşadığı ve malzemelerin büyük bölümünün ABD ordusundan ya da hükümetinden çalındığı tespitine yer verildi. 

Raporda, “eBay” sitesinde savaş uçakları F-14’lerin 2 anteninin satıldığının tespit edildiği, F-14 parçalarına en çok İran, Bulgaristan, Hong Kong ve Rusya’daki alıcıların ilgi gösterdiği belirtildi. 

“eBay” ve “Craigslist” gibi sitelerde asker üniforması ve çeşitli malzemenin de satıldığını belirten yetkililer, teröristlerin bu üniformalarla kendilerine Amerikan askeri süsü verdiklerini ve geçen yılın Ocak ayında Irak’ın Kerbela kentinde bir direnişçinin böyle bir üniformayla saldırı düzenlediğini hatırlattılar. 

GAO’nun raporunda, ABD ordusundan çalınan ve internette satılan bu tür malzemelerin sık sık ABD ordusuna karşı düzenlenen saldırılarda kullanıldığı uyarısında bulunuldu. GAO yetkililerinin, ulaşabildikleri alıcıları sorguladıkları belirtildi.

1169890cookie-checkOrdudan çalınan mallar internette satılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.