Osman Öcalan coronadan Erbil’de öldü

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın, Irak’ın Erbil kentinde fırıncılık yapan kardeşi Osman Öcalan, corona virüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şanlıurfa’da yaşayan Mehmet Öcalan, kardeşinin cenazesinin Türkiye’ye getirilmesini beklediklerini söyledi.

Abdullah Öcalan’ın 63 yaşındaki kardeşi Osman Öcalan’ın Erbil’deki bir hastanede corona virüs nedneiyle yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada yaşamını yitirdiği açıklandı.

Daha önce de Osman Öcalan’ın beyin felci geçirdiği, hareket kabiliyetini ve konuşma yetisini tamamen kaybettiğine yönelik haberler çıkmıştı. Ailesi ise bu haberleri yalanlamıştı.

“ÖLÜMÜ NEDENİYLE ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ”

Ölüm haberini alan Şanlıurfa’daki kardeşi Mehmet Öcalan, “Uzun süredir Osman ile görüşmüyorduk. Ölümü nedeniyle üzüntü yaşıyoruz. Kardeşimizin cenazesinin Türkiye’ye getirilmesini bekliyoruz. Avukatlarımız aracılığıyla ağabeyime durum iletilecek ve ondan gelecek habere göre yol haritası çizeceğiz” dedi.

OSMAN ÖCALAN KİMDİR?

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın küçük kardeşi olan Osman Öcalan, 1958 yılında Urfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyünde dünyaya geldi.

“Ferhad” kod adını kullanan Osman Öcalan 1978 yılında kurulan PKK’ya katılmadan önce, 2 sene Libya’da yaşadı ve öğretmen eğitim kolejinde eğitim gördü.

1986’da PKK Merkez Komitesi’ne, 1990’larda ise PKK Yürütme Komitesi’ne katıldı. Osman Öcalan, PKK’den ayrıldıktan sonra 2004’te Erbil’e yerleşmişti.

AKP VE TRT”YE BAŞSAĞLIĞI

İYİ Parti’den AKP ve TRT’ye ‘Osman Öcalan’ için başsağlığı mesajı!

Uzun bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğü belirtilen Osman Öcalan’ın ölümü sonrası sıkça gündeme getirilen konuların başında 23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi TRT ekranlarına çıkarılıp “değerlendirmeler” yapması geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Öcalan’ın ölümü sonrası AKP’ye ve TRT’ye “baş sağlığı” mesajı yayımladı.

Usta, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Terörist Osman Öcalan ölmüş. TRT ve Ak Parti camiasına başsağlığı dilerim. Ateşi bol olsun!” ifadelerini kullandı.

2564540cookie-checkOsman Öcalan coronadan Erbil’de öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.