Otel saldırısında Çek büyükelçi de öldü

Arama ve kurtarma ekipleri, saldırıdan yaklaşık 13 saat sonra bu sabah şiddetli bir patlamanın meydana geldiği ve yıkılma tehlikesi bulunan 6 katlı otele ilk kez girdi.

Başbakan Gilani, daha önce kayıp olduğu açıklanan Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Ivo Zdarek için, "Çek büyükelçisi de ölenler arasında, kimliği teşhis edildi" dedi. Gilani, son belirlemelere göre ölü sayısını 53 olarak verdi.

YABANCILARIN DURUMU

Almanya Dışişleri Bakanlığı, saldırıda biri ağır en az 7 Alman vatandaşının yaralandığını açıklarken, yaralı Almanların ölüm tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Danimarka Dışişleri Bakanlığı, saldırıya uğrayan otelde Danimarka vatandaşlarının bulunduğunu ve ilk belirlemelere göre birinin yaralandığını açıkladı.

Pakistan güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri, ölenler arasında bir Amerikalının bulunduğunu ve çok sayıda yabancının saldırıda yaralandığını belirttiler.

Pakistanlı itfaiye ekipleri ve askerler bütün gece, patlamanın ardından büyük bir yangının çıktığı binadaki alevleri söndürmeye çalışırken, bu sabah otele giren kurtarma ekipleri harabe haline gelen 300 odalı ve 6 lokantalı dev otelin yıkılma tehlikesi bulunmasından ötürü fazla ilerleyemedi.

EL KAİDE İZİ

Saldırıyı soruşturan Pakistanlı savcı, korkunç saldırıyı henüz üstlenen olmasa da, bunun El Kaide örgütünün izlerini taşıdığını bildirdi.
İsminin açıklanmasını istemeyen savcı, 500 kilodan fazla patlayıcının kullanıldığı saldırının El Kaide işaretini taşıdığını belirterek, "Bu saldırı açıkça El Kaide tarzı bir saldırı ve geçen martta Lahor'da Federal Soruşturma Ajansına (FIA) yönelik saldırıya benziyor" dedi.

1178910cookie-checkOtel saldırısında Çek büyükelçi de öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.