Otizme farkındalık paneli yapıldı…

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla “16 Howard Road Stoke Newington N16 8PU” adresinde Türkçe konuşan topluma yönelik bir panel düzenlendi.

One to One Academy’nin düzenlediği panelde konuşan Psikiyatrist Uzm. Dr. Esra Çağlar ile Spor ve Oyun Eğitmeni Ali Salih Eroğlu, “Otizm nedir, belirtileri nelerdir, otizm nasıl anlaşılır, neler yapılmalı, otizmde eğitim nasıl olmalı ve eğitimin önemi nedir” gibi sorulara yanıt aradılar. Ayrıca konuşmacılar katılımcıların sorularını da yanıtladılar.

DAY MER’in Stoke Newington’daki adresini paylaşan One to One Academy’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte konuşmacılar ailelerin yalnız olmadığını vurgulayarak, “Otistik çocuk sahipleri her fırsatta bir araya gelerek hem dayanışma içerisinde olmaları hem de bilgi ve deneyim paylaşımı yapmaları gerekir” ortak görüşünde birleştiler.

Otizmli bireylerde erken teşhisin çok önemli olduğunu aktaran Psikiyatrist Esra Çağlar İngiltere de sağlık alanındaki kaynak eksikliğinden ve uzman personel azlığından otizm teşhisinin çok geç konulduğunu öne sürdü.

Eğitmen Ali Salih Eroğlu da ailelerin bu süre zarfında çocuklarla ya evde ya da özel olarak alacakları eğitimlerle yola devam etmeleri gerektiğini aksi takdirde otizmli bireylerde istenmeyen pek çok semptomun oluşabileceğini söyledi.

Özel eğitim verilen otistik çocuklardaki gelişimden ailelerin büyük mutluluk yaşadıklarını anlatan Eroğlu, ayrıntılı bilgi için aileler One to One Academy’ye direk başvurabilecekleri gibi “07563760117”den de kendisine ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

2288380cookie-checkOtizme farkındalık paneli yapıldı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.