“Oyumu mu istiyorsunuz? Peki siz bizim için ne yaptınız?”

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (Council of Turkish Cypriot Associations, CTCA-UK), Birleşik Krallık’ta (BK) yaşayan Kıbrıslı Türklere seçimlerde oy isteyen politikacılara “Peki, siz bizim için ne yaptınız ve ne vaadediyorusunuz?” sorusunun sorulmasını istedi.

CTCA-UK Yönetim Kurulu’dan yapılan “İngiltere’deki Kıbrıslı Türkler 12 Aralık’taki Genel Seçim için Ne Yapabilir?” başlıklı açıklama aynen şöyle:

“Değerli İngiltere Kıbrıslı Türk toplumu üyeleri,

Bildiğiniz gibi 12 Aralık 2019, Perşembe günü BK’de genel seçim yapılacaktır. BK’de yaşayan Kıbrıs Türk toplumu olarak bu seçimlerde bizim önceliklerimizin de dikkate alınmasını sağlamalıyız. Toplam sayımız kadar yaşadığımız bölgelerdeki etkimiz de önemlidir. Özellikle de bazı bölgelerde, milletvekili adayları arasındaki oy farkını değiştirebilecek güce sahibiz.

Hangi partiden olduğu fark etmeksizin, bölgelerimizdeki milletvekili adaylarının toplumumuzun çıkarlarını savunup savunmadıklarını sorgulamalıyız. Sizin kapınıza geldiklerinde kendilerine şu soruları sorabilirsiniz:

– İngiltere’deki ve Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk toplumunu ilgilendiren meselelerle ilgili bugüne kadar ne yaptılar?
– İngiltere’deki ve Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk toplumunu ilgilendiren meselelerle ilgili parlamentoda soru sordular mı ve konuştular mı?
– Kuzey Kıbrıs’a doğrudan uçuşlar için ne yaptılar?
– KKTC’nin tanınması konusunda veya son elli yıldır başarılı olamayan birleşme çabalarına bir alternatif olan iki devletli çözüm konusunda ne düşünüyorlar?
– Remembrance Day’de, daha önce Büyük Britanya için savaşmış Kıbrıslı Türkler neden anılmıyor?
– Kıbrıs Türk toplumunun İngiltere’de düzenlediği etkinliklere katılım ve destek gösterdiler mi?
– Seçilirlerse yukarıdaki konularda ne yapacaklar? Parti politikaları ne?

Adresinize göre hangi seçim bölgesinde (constituency) oy vereceğiniz belirleniyor. Eğer seçim bölgenizi bilmiyorsanız buradan öğrenebilirsiniz: https://members.parliament.uk/constituencies

Herkes istediği partiye oy verebilir. Ama herkes mutlaka oy kullanmalıdır. BK’de yaşayan Kıbrıslı Türkler olarak buradaki hayata katkıda bulunuyorsak, oy vermek bizim hem hakkımız hem görevimizdir. Ailenizde ve çevrenizdeki herkesi de 12 Aralık’taki seçimlerde oy vermeye teşvik ediniz.”

 

2358360cookie-check“Oyumu mu istiyorsunuz? Peki siz bizim için ne yaptınız?”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.