Öztürk Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu’ya: İstifa etmiyorum, sıkıyorsa at

Türkçe ezan tartışmasıyla ilgili Öztürk Yılmaz ve Gürsel Erol’u disipline sevk etti. Yılmaz, Kılıçdaroğlu’ya sert sözlerle yüklendi.

CHP Grup Yönetim Kurulu, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın, Türkçe ezan tartışmasıyla ilgili olarak kesin çıkarma cezası ile önlemli olarak cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kuruluna sevk edilmesine karar verdi. Öztürk Yılmaz Kılıçdaroğlu’ya “İstifa etmiyorum, sıkıyorsa at” dedi.

CHP Grup Yönetim Kurulu, 8 Kasım günü olağanüstü toplandı.Toplantıda, Erol ve Yılmaz’ın, CHP Tüzüğü ve Grup İç Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca “kesin çıkarma cezası” ile “önlemli olarak” cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kuruluna sevk edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

ÖZTÜRK YILMAZ: BENİ TROLLERE TESLİM ETTİN

CHP’li Öztürk Yılmaz, 9 Kasım’da yaptığı basın açıklamasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ya sert sözlerle yüklendi: “Bu disiplin soruşturması yanlıştır, hukuksuzdur kınıyorum. Bu CHP’de farklı bir yerde olduğumuzun göstergesidir. Arkamda duramadın trollere teslim ettin. İstiyorsun ki çekip gideyim. Sen yönetemiyorsun ben de bir hazırlık içindeyim biliyorsun. Genel başkanlık olarak bir hazırlığımın olduğunu biliyorsun. Sen beni rakip olarak görüyorsun. Parti içindeki yükselişimden rahatsızsın. Tarih seni yargılayacak. Siz aşağılık bir işe imza attınız. Ne yapıyorsan yap istifa etmiyorum. Sıkıyorsa at beni buradan rezil ol kepaze ol” dedi.

CHP’li Yılmaz’ın, “Ezan Türkçe okusun ben anlayım. Kur’an okunsun. Benim dilim her tarafta konuşulsun” sözleri tartışma yaratmıştı.

EROL: CHP KİMLİĞİNİ ALAMAZLAR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, parti disiplinine sevk edildiğini televizyondan öğrendiğini belirterek, “Disipline sevk edilme gerekçem, grup başkan vekillerinden izin almadan televizyon programına katılmamdır. Partiyle üyelik bağımızı kesmeye çalışabilirler; ama CHP kimliğini asla elimizden alamazlar” dedi. (EVRENSEL HABER MERKEZİ)

2243320cookie-checkÖztürk Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu’ya: İstifa etmiyorum, sıkıyorsa at

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.