Pakistan’da utanç veren katliam

Yazı özetle şöyle:

“Pakistan Hükümeti namus cinayetlerine karşı bariz kayıtsızlığının halk tarafından desteklendiğine inanıyor. Pew Araştırma Kuruluşu’nun anketine katılanların yüzde 83’ü zinanın recimle cezalandırılması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Pakistan’da geçen yıl 870 kadın namus cinayeti kurbanı oldu. Bu kadınların hepsi taşlanmadı, bazıları vuruldu.

Vatandaşlarını böyle dehşet verici bir şekilde öldüren ya da sakat bırakan ülkelere yardımları askıya almayı meşru kılacak zemin var. Recim Birleşmiş Milletler sözleşmelerine aykırıdır.

Recim, Moritanya’da Nijerya’daki 36 eyaletin üçte birinde, Katar’da, Suudi Arabistan’da Birleşik Arap Emirlikleri ve Yemen’de yasal cezalardan biri. Somali’de 13 yaşındaki bir kız çocuğu üç adamın tecavüze uğradığını söyledi. Ama zina suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Bir futbol sahasında boynuna kadar gömüldü, bin kişinin önünde taşlanarak öldürüldü. Artık Dışişleri Bakanlığı, bu tür olaylar gün ışığına çıkınca, üzüntü ve kaygı açıklamalarıyla yetinmemeli. Tüm seviyelerde tepki gösterilmeli.”

1420050cookie-checkPakistan’da utanç veren katliam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.