Palme cinayetiyle bağlantılı tabanca

Açıklamaya göre, İsveç bulvar gazetesi Expressen’a yapılan bir ihbar sonucu ülkenin orta kesimlerindeki bir gölde dalgıçlar tarafından bulunan Simth & Wesson marka tabanca, polise teslim edildi.

Palme davasının önde gelen polis müfettişi Stig Edqvist, bulunan tabancanın, polisin daha önceleri cinayette kullanılmış olabilecek silahlardan olduğunu bildirdiği, gölün yakınındaki Mockfjard kasabasında 1983’te yapılan postane soygununda kullanılan tabanca olduğunu doğruladı.

Edqvist, Stockholm’de gazetecilere yaptığı açıklamada, “uzun süredir aradığımız silahı bulduk” diyerek, aranan silahla seri numarası tutan tabancanın, inceleme için adli laboratuvara gönderildiğini kaydetti.

Stig Edqvist, ancak tabancanın Palme cinayetinde kullanılıp kullanılmadığını doğrulamanın mümkün olup olmayacağını henüz bilmediklerini belirtti.

Tabancanın soygundan kısa süre sonra göle atıldığını söyleyen Edqvist, bunun nasıl tespit edildiği konusunda bilgi vermedi ve silahın tekrar Palme cinayetinde kullanılıp yeniden göle atılıp atılmadığını söylemek için çok erken olduğunu kaydetti. “Tabancaya üç yıl boyunca ne olduğunu bilmiyoruz” diyen Edqvist, polis dalgıçlarının daha önce tabancayı bulmak için aynı gölde 7 kez arama yaptığını ancak silahı bulamadığını belirtti.

Polis, “Mockfjard silahı” olarak adlandırılan soygunda kullanılan tabancanın, mermilerin kimyasal özelliklerinin üç yıl sonra Palme’yi öldüren mermilerinkiyle benzerlik göstermesi üzerine cinayette kullanılan silahlardan biri olabileceğini bildiriyordu.

Olof Palme, 1986 yılında eşiyle gittiği tiyatrodan evine dönerken vurularak öldürülmüştü.

Cinayetin faili ya da cinayet silahı henüz bulunamazken, Palme cinayeti davasında yargılanan tek kişi olan alkol ve uyuşturucu bağımlısı Christer Pettersson da, temyiz davasında, polisin yeterli kanıt sunamadığı gerekçesiyle beraat etmişti. Pettersson 2004 yılında öldü.

FOTOĞRAF: Suikasta kurban giden Başbakan Olof Palme

 

 

 

1141160cookie-checkPalme cinayetiyle bağlantılı tabanca

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.