Pamuk İsveçli turistleri İstanbul’a çekiyor

Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği Tanıtma Müşaviri Aybala Dağaşan, İsveç’ten Türkiye’ye gelen turist sayısının dikkat çekici şekilde arttığını söyledi. “İsveçlilerin Türkiye’ye ilgisinin artmasında Orhan Pamuk’un Nobel Edebiyat Ödülü alması tartışmasız bir faktör” diyen Aybala Dağaşan, İsveçlilerin çok fazla kitap okuduklarını vurguladı. 


Orhan Pamuk’un, “İstanbul, Hatıralar ve Şehir” kitabının İsveç dilinde basıldığını ve piyasaya sürülmesinden sonra çok sayıda İsveçlinin bu kitabı okuduğunu anlatan Aybala Dağaşan, “Bu faktör, 2007 yılında turizme çok güzel yansıdı” dedi.


Aybala Dağaşan, Göteborg’ta 13-16 Mart tarihleri arasında düzenlenen TUR 2008 Turizm Fuarı’nda da Orhan Pamuk’un, Türkiye’nin tanıtımında kullanıldığını bildirdi.


Fuarın ikinci günü Stockholm’den Göteborg’a giden hızlı trende, vagonların içinin Türkiye afişleri ve Orhan Pamuk fotoğraflarıyla donatıldığını kaydeden Dağaşan, tren yolcularına, Türkiye broşürleriyle birlikte birer kupon dağıtıldığını bildirdi.


Dağaşan, kupon alan tren yolcularından Göteborg’ta fuara gelerek, Türkiye standını ziyaret edenlere birer Orhan Pamuk kitabı hediye edildiğini bildirdi.


Aybala Dağaşan, İsveç’teki sosyal güvenlik sistemi gereği çalışanların yılda 5 kez izne çıktıklarını, bu izinlerin 3’ünün yurt dışı tatilinde geçtiğini belirtti.

1056940cookie-checkPamuk İsveçli turistleri İstanbul’a çekiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.