Papa nalına da vurdu mıhına da…

Benediktus, 5 günlük Brezilya gezisinin son gününde yüzlerce din adamının katıldığı bir konferansta yaptığı konuşmada, piskoposlardan Katolik kilisesinin bölgede azalan etkinliğini geri döndürmek için siyasette yeni nesil Katolikler yaratmalarını istedi.

Dünyada Katolik dünyasının en büyük kalesi sayılan Brezilya’da iki hafta sürecek konferansın açılışında yaptığı konuşmada kürtaj konusuna da değinen Papa, Latin Amerika’da doğum kontrolü ve kürtajın yasallaşmasının “insanların geleceğini tehdit ettiğini”, bölgenin tarihsel Katolik kimliğinin saldırı altında olduğunu söyledi.

Selefi 2. Jean Paul gibi Kapitalizm ve Marksizmi eleştiren Benediktus, Marksist sistemin sadece ekonomik ve ekolojik yıkıma neden olmadığını, aynı zamanda insan ruhunu da tahrip ettiğini ileri sürdü. Benediktus, kapitalizm ve küreselleşmeye de çatarak, bu sistemlerin zengin ile fakir arasındaki ayırımı derinleştirdiğini, uyuşturucu, alkol kullanımı yoluyla kişisel itibarı zedelediğini ve sahte mutluluk illüzyonlarına yol açtığını kaydetti.

1150950cookie-checkPapa nalına da vurdu mıhına da…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.