Papa İzmir’de…

Papa ve beraberlerindekiler, THY’ye ait “Bodrum” adlı uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanına geldi. Papa’yı havalimanında İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Yalçın Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın karşıladı.


Papa uçaktan indikten sonra bir süre VIP salonunda dinlendi ve çay içti. Basın mensuplarını selamlayan Papa’ya Vali Köksal İzmir ile ilgili bilgi verdi.
İzmir’in EXPO 2015’e aday olduğunu ifade eden Vali Köksal, Milano’nun da bu organizasyona aday olduğunu, bu kentle yarıştıklarını belirterek, Papa’dan bu konuda yardım istedi.


Papa 16. Benediktus, İzmir’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, kentin kültürler arası iletişim açısından büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.
Beraberindeki kardinallerle VİP salonunda bir süre dinlenen Papa, daha sonra kendisine Cumhurbaşkanlığı tarafından tahsis edilen zırhlı araçla Selçuk’a hareket etti.
Papa 16. Benediktus, Selçuk’taki Meryemana Kilisesi’nde ayin yönetecek.Papa daha sonra İstanbul’a geçecek ve Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret edecek.


Geceyi İstanbul’da geçirecek olan Papa 16. Benediktus, yarın Fener Rum Patrikhanesi’ndeki ayine katılacak, ardından da balkondan halkı selamlayarak, hitap edecek. Papa, aynı gün Ayasofya Müzesi ile Sultanahmet Camisi’ni de ziyaret edecek.
16. Benediktus, 1 Aralık Cuma günü, İstanbul’daki Holy Spirit Katedrali’ndeki ayini yönetecek ve öğleden sonra Türkiye’den ayrılacak. 


“PAPA MEMNUN OLDUĞUNU SÖYLEDİ”


Devlet Bakanı Beşir Atalay, Papa 16. Benediktus’un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini Esenboğa Havalimanı’nda karşılamasından ve görüşmesinden “Ayrıca” memnun olduğunu söylediğini bildirdi.


Devlet Bakanı Atalay, Papa’yı İzmir’e uğurladıktan sonra yaptığı açıklamada, Papa’nın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini söyledi. Papa’nın oluşan atmosferden de çok memnun kaldığını ifade ettiğini belirten Atalay, ”Seyahatine önem verildiğinin ve her tedbirin alındığının farkında” dedi.


“Papa’nın özür diler nitelikte bir cümlesi oldu mu?” şeklindeki bir soru üzerine Atalay, “Bütün hal ve konuşmalarıyla dünden beri izliyoruz” yanıtını verdi.


Ankara’daki temaslarını tamamlayarak İzmir’e hareket eden Papa’ya ziyareti sırasında Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Oya Tuzcuoğlu’nun eşlik edeceği bildirildi.
Papa’yı İzmir’e götüren uçakta, Vatikan yetkilileri ile 71 yabancı gazetecinin bulunduğu öğrenildi.


 


 

1036130cookie-checkPapa İzmir’de…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.