Papadopulos: ‘Hayır’ dedik kazandık

Rum Haravgi gazetesinde yayınlanan röportajında Kıbrıs Rum lideri Papadopulos, 17 Aralık zirvesi, Kıbrıs barış görüşmeleri ve Türkiye’nin AB stratejisi konusunda şöyle konuştu:

‘3 Ekim’e kadar Türkiye’nin stratejisi ve politikası bellidir. Kıbrıs Cumhuriyeti’ni lağvedecek öyle bir çözüm bulunsun ki, bizi tanıma yönündeki kaçınılmaz yükümlülüğünden kurtulsun. Türkiye’nin belli olan diğer stratejisi, toplumlararası müzakereler yapılıyor bahanesiyle Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımaktan kaçınmaktır.’

Rum lider, BM liderliğinde yeni görüşmelere hazır olduklarını ancak, Genel Sekreter Kofi Annan’a boşlukları dolduracak hakemlik rolü verilmesi ve zaman sınırlaması konulmasını kabul etmeyeceğini açıkladı. Rum lider, Annan planında özlü değişiklikler yapılması halinde yeniden referanduma gidebileceklerini de sözlerine ekledi.

ÖDÜLLENDİRİLDİK

Annan Planı’nı destekleyenlerin tehlike edebiyatçılığının doğru çıkmadığını savunan Papadopulos, ‘Annan Planı son plan değildi ve 15 yıllığına Kıbrıs sorunu buzluğa girmeyecek. Avrupa’da tecrit edilmiş değiliz. Tam aksine geniş destek görüyoruz. Türklerin devleti tanınmadı ve şimdi herkes yeni bir plandan bahsediyor’ diye konuştu.

Papadopulos ayrıca, ‘AB’ye girmemizle Kıbrıs’ın müzakere gücünün artacağı, çünkü Türkiye’nin üyelik müzakerelerinde de söz sahibi olacağımız doğru bir öngörüydü. Evet’i destekleyenlerin felaket öngörüleri asılsız çıktı’ dedi.

1097020cookie-checkPapadopulos: ‘Hayır’ dedik kazandık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.