Papadopulos, KKTC’yi Papa’ya şikayet etti

Hırvatistan’daki temaslarını tamamladıktan sonra dün akşam Roma’ya geçen Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’un, bugün Papa 16. Benediktius ile görüştü.


Papadopulos, bugün saat 12.00’de Papa’yla baş başa görüştü, kısa süren bu görüşmenin hemen ardından her iki tarafın heyetleri de görüşmeye katıldı.


Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papapulos, baş başa görüşmeleri sırasında Papa 16. Benediktius’a; Hz. İsa’nın Meryem Ana ile birlikte ayakta dururken tasvir edildiği tek ikon olma özelliği taşıyan 19. yüzyıla ait “Mitir Theou” (Ana Tanrı) isimli ikonu hediye etti.


Papadopulos’un, Papa’ya ayrıca; KKTC’deki kültürel mirasla ilgili üç bölümden oluşan bir fotoğraf albümü verdiği; albümün birinci bölümünde tahrip edildiği savunulan Rum kiliseleri, ikinci bölümünde “farklı amaçlar için kullanılan” kiliseler ve üçüncü bölümde de yine tahribata uğradıkları savunulan Maronit ve Katolik kiliselerinin fotoğraflarının yer aldığı kaydedildi. 


Tasos Papadopulos, Papa’ya; “Rum kültür mirasının tahribi konusunda bugün KKTC’de hakim olan durum hakkında bilgi” verdi. Papa da, Papadopulos’a içinde üç adet Papalık sikkesi (coins of the Pontificate) bulunan bir kutu hediye etti.


Rum Yönetimi Başkanı Papadopulos, Papa ile görüşmesinin ardından; Vatikan Genel Sekreteri Kardinal Tarcizio Bertone ile bir araya geldi.
Bu arada Papadopulos’a eşlik den Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas, bugün Vatikan’ın Devletlerle İlişkiler Sekreteri Başpiskopos Dominik Mamberti ile bir araya geldi.


İtalyan ve yabancı gazeteciler için bugün öğleden sonra basın toplantısı düzenleyeceği açıklanan Papadopulos; Rum havayollarının tarifeli uçağıyla yarın saat 13.30’da Roma’dan ayrılarak adaya dönecek.

694160cookie-checkPapadopulos, KKTC’yi Papa’ya şikayet etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.