Papadopulos: O da iş mi yani

Rum Kesimi’nde yayınlanan ulusal gazeteler, Schöder ziyaretine gösterilen tepkilere geniş yer verdi.


Gazeteler haberlerinde, Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’un; Almanya eski başbakanı Gerhard Schröder’in özel uçakla Ercan Devlet Havaalanı’ndan giriş yaparak dün başladığı KKTC ziyaretini ve KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı’nın Lordlar Kamarası’nda konuşma yapmasını “o da iş mi yani…” sözüyle yorumladığını belirttiler.


Gazetelerin yorum haberleri özetle şöyle:


ALİTHİA: “O Da İş Mi Yani… – Schröder İşgal Bölgelerindeki Kapalı Hava ve Deniz Limanlarını Meşru İlan Etti – İşte, Başkan Papadopulos’un O Da İş Mi Yani Diye Yorumladığı Kıbrıs Sorunundaki Olumsuz Gelişmeler” başlığıyla manşetten verdi. Gazeteye göre Gerhard Schröder’in KKTC’yi Ercan Devlet Havaalanı üzerinden ziyareti ile KKTC’deki hava ve deniz limanlarını meşru ilen ederek Almanları KKTC’ye direkt uçuş yapmaya çağırmasına; Dışişleri Bakanı Turgay Avcı’nın Lordlar Kamarası’nda konuşma yapmasına ve İtalyan milletvekillerinin  KKTC pasaportu almalarına Rum Yönetimi Başkanı “o da iş mi yani…” diye yanıtladı…


FİLELEFTHEROS: “Schröder: Direkt Uçuşlar Da Neden Olmasın – ‘Annan Planını Kabul Edenlere Saygısından’ Geldi – Uçuşu İstanbul Üzerinden Gerçekleşti” başlığıyla yansıttığı haberinde Gerhard Schröder’in KKTC’ye gelir gelmez Ercan Devlet Havaalanı’nda yaptığı açıklamayı; Almanya-KKTC direkt uçak seferlerinin başlaması gerektiği görüşünü öne çıkararak okurlarına aktardı.


SİMERİNİ: Schröder ve Soyer’in dünkü açıklamalarını “Annan Planı Ölçütüyle – Soyer’den Tasos Papadopulos’a Eleştiriler – Schröder: AB’nin Bölünmüş Bir Ada’ya İhtiyacı Yok” başlıklı haberiyle yansıttı, Papadopulos’un Schröder’in ziyaretine yaptığı yorum nedeniyle Rum tarafında yaşanan sürtüşmeyle ilgili haberine de “‘O Da İş Mi Yani’ – Başkan’ın Bir Açıklaması Eleştiri Konusu” başlığını attı.


POLİTİS: “Doğrudan Uçuşlar ‘O Da İş Mi Yani’… – Şamarlar ‘O Da İş Mi Yani – Salata Yaptılar – Başkan’ın Şık Olmayan Yorumunda Hristofyas ve Kasulidis’ten Sert Dille Eleştiri” ve “Almanlarını Buldular! – Eski Şansölye Direkt Uçuş ve Doğrudan Ticaret Talep Etti” başlıklarını attı.


HARAVGİ: “Schröder Ticaretten ve Uçuşlardan Yana” başlığı altında özetledi…


MAHİ:  “Schröder , Kıbrıslı Türkler Annan Planına Evet Dedikleri İçin Gitti – Sahte Devletle Direkt Uçuşlardan Yana Tavır Koydu – Görüşmeleri İçin Tasos Papadopulos’tan Davet Bekliyor” ve “Tasos Şamarları “O Da İş Mi Yani’ Sözüyle Karşılıyor – Kasulidis (Papadopulos’u) Aleyhimize Olan Uluslar Arası Hareketleri Fark Etmemekle Suçluyor” başlıklarını kullandı.

706070cookie-checkPapadopulos: O da iş mi yani

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.