Papadopulos, Rapor’u beğendi

Hırvatistan’da bulunan Papadopulos, Rum radyosuna yaptığı açıklamada, “raporun birçok olumlu nokta içerdiğini, Türkiye’nin tavrıyla ilgili bazı noktaların daha ayrıntılı ve daha doğru izah edilebileceğini” kaydetti.


Raporda öneri bulunmadığını ifade eden Papadopulos, “Brüksel’in aralık ayına kadar Türkiye’ye süre tanıdığını” belirtti. Rum lider, Kıbrıs ile ilgili bölümlerin genel çizgiler içinde olumlu olduğunu dile getirdi.


KKTC’ye uygulanan izolasyonlarla ilgili olarak ise Papadopulos, “Bu ifadenin, önceleri ekonomik izolasyonlar olarak gündeme geldiğini, şimdi ise daha geniş bir anlam ihtiva eden uluslararası izolasyona dönüştüğünü” savundu.


Rum yönetimi sözcüsü Hristodulos Pashiardis ise ilerleme raporunun, “açık ve objektif bir şekilde Türkiye’nin şu ana kadar Avrupa’ya karşı üstlenmiş olduğu yükümlülüklerini yerine getirmemiş olduğunu belirttiğini” söyledi. Pashiardis, Kıbrıs’la ilgili bölümlerde, bu yükümlülüklerin detaylı olarak belirtildiğini kaydetti.


Rum sözcü, Türkiye’nin Rum yönetimiyle ilişkilerini “normalleştirmesi” gerektiğini, raporda buna yer verilmesinin önemli olduğunu belirtti.


Bu arada, Papadopulos, Hırvatistan ziyaretinin ardından Roma’ya geçecek.

694110cookie-checkPapadopulos, Rapor’u beğendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.