‘Papadopulos yine seçilirse taksim olur’

Alithia; Rum ana muhalefet partisi ve başkanlık seçimlerinde Yannakis Kasulidis’i destekleyen DİSİ’nin Başkanı Nikos Anastasiadis ile gerçekleştirilen bir söyleşiye yer verdi.


Anastasiadis söyleşisinde şimdiki Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’un Kıbrıs politikasına eleştirilerde bulunarak Yannakis Kasulidis’in 2’nci tura kalacağından emin olduğunu dile getirdi.


Anastasiadis; Rum Yönetimi Başkanı Papadopulos’un seçimlere bir hafta kala Kıbrıs sorununa ilişkin politikasını açıkladığını belirterek “Papadopulos neden son 5 yıldır Kıbrıs sorununun çözümüne götürecek bir politika uygulamadı” sorusunu sordu.


Papadopulos’un başkanlık seçimlerini yeniden kazanması durumunda Kıbrıs sorununda çıkmazın devam edeceğini söyleyen Anastasiadis; şu anda gündemde olan Kosova konusuna atıfta bulunarak AB’nin Kosova ile Sırbistan arasında bir uzlaşma olmayacağına inandığını, Papadopulos’un yeniden seçilmesi durumunda Kıbrıs’ta çözüm bulunmasının imkânsız olacağının düşünülebileceğini ifade etti.


Anastasiadis; bu yüzden Papadopulos’un yeniden seçilmesinin “sahte devletin aşamalı olarak tanınması ve bölünmenin kalıcılaşmasına neden olacağını” savundu.


SEÇİMLERE BİR HAFTA KALA SEÇİM ANKETLERİ SÜRÜYOR


Rum gazeteleri, Güney Kıbrıs’ta 17 Şubat’ta yapılacak olan başkanlık seçimlerine bir hafta kala seçim anketlerini yayımlamaya devam ediyorlar.


Fileleftheros gazetesi, “Gnora/Rai” şirketinin gazete adına 1-7 Şubat tarihleri arasında 1112 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına yer verdi.


Habere göre anket sonucunda başkan adayları Tasos Papadopulos yüzde 32.7, Dimitris Hristofyas yüzde 30, Yoannis Kasulidis yüzde 30.3, Marios Matsakis yüzde 0.5, Kostas Themistokleus yüzde 0.1 oy alırken boş oy oranı yüzde 2, “oy kullanmayacağım” yüzde 0.1, “yanıt yok” oranı ise yüzde 3.9 şeklinde yer aldı.


İkinci tur eşleşmeleri ışığındaki sonuçlar ise şöyle:


Papadopulos-Hristofyas eşleşmesinde; Hristofyas yüzde 41.3, Papadopulos yüzde 40.8, boş oy yüzde 9.2, yanıt yok  yüzde 7.2;


Papadopulos-Kasulidis eşleşmesinde; Papadopulos yüzde 46.3, Kasulidis yüzde 37.7, boş oy yüzde 8.8, yanıt yok yüzde 6.6;


Hristofyas-Kasulidis eşleşmesinde; Kasulidis yüzde 40.6, Hristofyas yüzde 39.7, boş oy yüzde 12.3, yanıt yok yüzde 6.4.


Gazete yine anket sonuçlarına dayanarak ankete katılanların büyük çoğunluğunun (rakam verilmedi) ikinci turda Papadopulos-Hristofyas eşleşmesine kesin gözle baktığını yazarken sadece yüzde 16’sının Hristofyas-Kasulidis, yüzde 11’nin ise Kasulidis-Papadopulos eşleşmesine inandığını belirtti.


Habere göre kadınlardan en çok oy alan aday ise Tasos Papadopulos’tur. Papadopulos’a oy veren kadınların oranı yüzde 34.6 iken, erkeklerin oy oranı yüzde 30.8’dir. Dimitris Hristofyas’a oy veren kadınların oranı yüzde 28.8, erkeklerin ise yüzde 31.2’dir. Yoannis Kasulidis’e oy veren kadınların oranı ise yüzde 27.6, erkeklerin oranı da yüzde 33’dür.

706180cookie-check‘Papadopulos yine seçilirse taksim olur’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.