Paranoya: Bavulunu unutana ceza

Temmuz ayında Londra’da patlayan bombalardan sonra İngiltere’nin tuttuğu yolu tutarak sert anti terör yasaları çıkarıyor.

Teröre karşı mücadele konusunda göz önünde bulundurulan yeni yasal düzenlemeler geçen hafta açıklandı.

Çıkarılması planlanan yasalara göre polis, terör şüphelisi kişinin bir yıl süreyle gidip gelebileceği yerler ve görüşeceği kişilere sınırlama getirilmesi için mahkemeye başvurabilecek, bu kişilerin hareketleri ayak bileklerine takılacak elektronik araçlarla 24 saat gözlenebilecek. Yurt dışındaki Avustralya askerleri eleştirilemeyecek. Havalanı, otobüs terminali gibi başlıca ulaştırma merkezlerinde çanta, bavul terk etme suç sayılacak. Polis ve diğer ilgililere üst ve çanta araması yapma yetkisi verilecek. Vatandaşlık başvurusu yapanlar hakkında yurt dışında araştırma yapılabilmesi için bekleme süresi 3 yıla çıkarılacak.

Başbakan Howard, yeni önlemlerin eyaletler aracılığıyla uygulanacağını söyledi. Eyalet Başbakanları, yeni anti terör yasa değişiklik önerilerini inceleyeceklerini açıkladı.  Konu bu ay sonunda yapılacak başbakanlar toplantısında tartışılacak.

Australian Council for Civil Liberties Başkanı Terry O’Gorman, hükümeti bir şey yapıyor görünerek puan toplamaya çalışmakla suçladı.

Açıklanan önlemler Müslüman Avustralyalıları huzursuz etti. Müslüman liderler, yasa teklifinin Müslümanları hedef aldığını öne sürdü. Başbakan, yasalara saygılı Müslümanların korkmaları için bir neden olmadığını vurgulayarak “Bu yasalar Müslümanları hedef almıyor. Hedef, terörü destekleyenlerdir. Bu yasalar, onları da koruyacak, bu nedenle memnun olmaları gerekir” diye konuştu.

1114400cookie-checkParanoya: Bavulunu unutana ceza

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.