Paris saldırganı azılı yabancı düşmanı

Fransa’nın başkenti Paris’teki Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi yakınlarında gerçekleşen saldırının zanlısının ifadesinde “yabancılardan nefret ettiğini” dile getirdiği açıklandı.

Cuma günü meydana gelen ve üç kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Fransız Savcı Laure Beccuau, 69 yaşındaki zanlının yabancılara karşı “patolojik” bir nefret duyduğunu itiraf ettiğini belirtti.

Beccuau açıklamasında zanlının “depresif ve intihara meyilli olduğunu”, 2016 yılında evinde gerçekleşen bir hırsızlık vakasının ardından “yabancıları öldürme isteği” edindiğini aktardı.

Zanlının bugün hakim karşısına çıkması bekleniyor.

AFP’nin haberine göre zanlı Pazar akşamı polisin gözetimine geri getirilmeden önce neredeyse bir gününü akıl hastanesinde geçirdi.

Saldırı, Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Paris’in 10. bölgesinde, Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ve bir kuaföre yakın bir alanda gerçekleşti.

Çok sayıda dükkanın ve restoranın olduğu bölgede gerçekleşen saldırıda yaralanan üç kişinin hayati tehlikesinin olmadığı ifade edildi.

Saldırıya uğrayanların beşi Türkiye, biri Fransa vatandaşı.

Zanlı verdiği ifadede önce Paris’in kuzeyinde, göçmenlerin yoğun yaşadığı Seine-Saint-Denis bölgesinde bir saldırı gerçekleştirmek istediğini, ancak etrafta az sayıda insan olması ve kıyafetlerinin silahını kullanmasını zorlaştırdığı gerekçesiyle bundan vazgeçtiğini anlattı. 10. bölgeye gitmeden önce ise ailesinin evine geri döndüğünü ekledi.

Fransız medyasında William M. adıyla anılan zanlının geçmişte ateşli silahlarla işlediği suçlarının bulunduğu ve bu ayın başında kefaletle serbest bırakıldığı vurgulandı.

Emekli bir makinist olan zanlı, 2016 yılında da Seine-Saint-Denis bölgesindeki bir silahlı saldırıdan suçlu bulunmuş, ancak daha sonra bu karar temyizde bozulmuştu.

Geçen yıl ise göçmenlere karşı gerçekleştirdiği bir ırkçı saldırıda bıçakla yaralamak, çadırlarını kılıçla tahrip etmek gibi eylemlerden suçlu bulunmuş ancak savcı, aşırılıkçı ideolojiyle bağlantısı olmadığı saptamasında bulunmuştu.

AFP haber ajansına konuşan babası ise oğlunu “deli” olarak tanımladı.

2656900cookie-checkParis saldırganı azılı yabancı düşmanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.