Paris’te Kürt protestocularla polis arasında arbede

Fransa’nın Başkenti Paris’te üç kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının ardından Cumartesi günü de Kürt toplumu ve polis arasında olaylar çıktı. Cumhuriyet Meydanı’nda gün içerisinde Kürt toplumu barışçıl gösteri düzenleyerek saldırıyı protesto etti. İlerleyen saatlerde çıkan olaylarda ise en az bir araç yakıldı, arabalar devrildi ve sokaklar ateşe verildi. Polisler biber gazıyla karşılık verdi.

Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi yakınlarında Cuma günü düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi ölmüş, 3 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından 69 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alınmıştı. Paris’teki yüzlerce Kürt, bugün Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak saldırıyı protesto etti. Protesto gösterisinde bazı kişiler PKK bayrağı taşıdı.

Uluslararası haber ajansları, barışçıl göstericilerin dağılmasının ardından bazı göstericilerle polis arasında olaylar çıktığını bildirdi. Gündüz düzenlenen gösteriye saldırının meydana geldiği Paris’in 10. bölgesinin belediye başkanı da dahil olmak üzere çeşitli siyasetçiler de katıldı. Fransa’daki Kürt Demokratik Konseyi’nin sözcüsü Berivan Fırat, gösteride BFM TV’ye “Hiç korunmuyoruz. 10 yıl içinde, altı Kürt aktivist Paris’in göbeğinde öldürüldü” dedi.

Cuma günü de polis ve göstericiler arasında olaylar çıkmıştı.

2656630cookie-checkParis’te Kürt protestocularla polis arasında arbede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.