Parlamentoda Türk kültür gecesi…

Geceye Başkonsolos Bahadır Kaleli, Kültür Bakanı Margaret Hodge, sivil toplum temsilcileri, işadamları ve Kuzey Enfield’de yaşayan Türkçe konuşan toplum üyelerinin de yer aldığı 200’e yakın konuk katıldı.

Gecede Türk kadınlarının oluşturduğu Gülden Mutlu yönetimindeki Türk Müziği Korosu, “Üzüldüğün Şeye Bak”, “Ah Şu Şarkıların Gözü Kör Olsun” ve “Unuttun beni zalim!” şarkılarını okudu… Koronun son şarkısı, yıllardır gerçek nüfusu ve toplumsal gücü resmi kayıtlara yansımadığı için politikacılar tarafından da gözardı edilen Türkçe konuşan toplumun duygularını yansıttı…

Gecede Kuzey Enfield’de yaşayan Gladesmore Community School öğrencisi Aylin Bender (14), geçen yıl Türk okulları arasında yapılan şiir yarışmasında ödül kazandığı “Ertelenmiş bütün hayallerim” başlıklı şiirini okudu. Büyük alkış alan genç öğrenciyi tebrik eden Ryan, geceye renk kattığı için de Bender ailesine teşekkür etti.

“YENİ BİR KÜLTÜR DOĞACAK”

Gecede konuşan Kültür Bakanı Margaret Hodge, Türkçe bir kelime bile bilmemesine karşın koronun söylediği şarkıları çok beğendiğini söyledi.

Konukların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Bakan Hodge, Türkçe konuşan toplumun çok zengin bir kültüre sahip olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Yaşam kurduğunuz bu ülkeye getirdiğiniz kendi kültürünüz bizim kültürümüze bir zenginlik kattı. Kültürlerin birbiriyle etkileşimiyle yeni bir yaşam biçimi ve daha zengin yeni bir kültürün doğacağını söyleyebiliriz… Kültürler insanları biraraya getirir ve paylaşmayı geliştirir…”

“CUMHURİYET BAYRAMI DA KUTLANDI”

Gecede konuşan Başkonsolos Kaleli de Türk vatandaşlarının içinde yaşadıkları topluma uyumlu ve onların kültürlerine saygılı bir biçimde yaşadıklarını belirterek, Ryan’a böylesi anlamlı bir geceyi Türklerin en önemli gününde düzenlemesinden dolayı teşekkür etti.

Ryan ise Kuzey Enfield’de yaşayan Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türklerin kendi zengin kültürleriyle içinde yaşadıkları kültüre renk kattıklarını ve zenginlik yarattıklarını belirterek, kültür gecesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı arifesinde kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Ryan Türkiye’de cumhuriyetin toplumsal gelişme ve kadın hakların gelişmesine büyük katkılar yaptığının yadsınamayacağını vurgulayarak, konukların bayramını kutladı.

İşçi Partisi’nin göçmen dostu bir politika izlediğini de anlatan Ryan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İşçi Partisi kendi bölgem Kuzey Enfield’de kültürel mozayiği ve etnik toplumların nüfus yoğunluğunu her zaman gözönüne alıyor. Türkçe konuşan toplumun yerel ve merkezi yönetimde temsil edilmesi için özel çaba gösteriyor. Önümüzdeki yerel seçimlerde Kuzey Enfield’de İşçi Partisi’nden seçilen 12 adayın 3’ü Türkçe konuşan toplum üyesi. Bu da bizi çok sevindirdi…”

825940cookie-checkParlamentoda Türk kültür gecesi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.