Partiler ve medya da eleştiriye katıldı

Kostüm partisine Nazi giysisiyle gittiği için boyalı basından The Sun’un sert eleştirilerine uğrayan Prens Harry’ye olan eleştiri ve savunmalar İngiltere gündemine oturdu.


MUHALEFET: ÖZÜR DİLESİN!


Seksist yayınlarıyla lümpen okuyucu kitlesine seslenen The Sun, Harry‘ye karşı eleştirel yayınlarını sürdürdü.


Prens Charles da oğlunun gafını tamir etmesi için 60’ncı anma yılında Auschwitz ölüm kampını ziyaret etmesini istedi. Muhafazakar Parti Genel Başkanı Michael Howard ve Liberal Demokrat lider Charles Kennedy de The Sun çizgisinde eleştiri yaparak genç prensin toplumdan özür dilemesini istedi.


MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ


Radyo ve tv programlarında ‘Harry ne yapmalı?’ tartışılırken, telefonla arayan bazı dinleyici ve izleyiciler, Harry’nin yaşdaşları gibi normal davranmaya hakkı olduğunu belirterek eleştirilerin gereksiz ve sert olduğunu savundular.


BBC Radyo 4’ün konuğu olan kraliyet ailesinden Sarah Ferguson, “Harry genç ve iyi bir çocuk. O’nun şimdi desteğe var” diyerek eleştirilerin dozunun kaçırıldığını söyledi.


Ciddi gazetelerden The Independent, “Bu davranış aptalca bir hata mıydı yoksa bilinçli bir tercih mi?” sorusunu şöyle yanıtladı:


“Prens Harry‘nin bu davranışının Nazilere sempati duyduğu anlamına gelmediğine, ve siyasi bir duruş olmadığına eminiz. Bu muhtemelen yüksek dozda cehalet ve duyarsızlığın aptallık ve yoz bir eğlence anlayışıyla birleşimi. Monarşi konusunda derin kuşkuları olan bir gazete olarak doğrusu şaşırmadık. Bu, kraliyet ailesinin genç üyelerinin tebaalarından ne kadar koptuğunun ve anayasal sistemimizin ne kadar demode olduğunun yeni bir kanıtı.”


Monarşi konusunda Independent gibi kuşkuları bulunmayan Times gazetesi ise, başyazısında Prens Harry‘yi “budala” diye niteleyerek şu yorumu yaptı:


“Kimileri ‘ne olacak canım, ne önemi var bunun’ diyebilir. Fakat meşruti monarşinin varlık sebebi herşeyden çok sembollere verilen önemdir. Prens Harry gamalı haçtan daha beter bir sembol bulamazdı koluna takmak için. Budalalığını anlayıp kabullenmesi gerekiyor.”


Daily Telegraph gazetesi de bugün Prens Harry‘nin davranışını ‘aptalca ve duyarsız’ diye niteliyen başyazısında prensin, önümüzdeki yıl gideceği askeri akademide akıllanacağı yorumunu yaptı.


Monarşik (!) demokrasiyle yönetilen İngiltere’de kraliyet ailesinin yaşamı pembe dizi düşkünlerince ve boyalı basınca yakından takip ediliyor. Prens Harry, Prens Charles ve trafik kazada yaşamını yitiren Prenses Lady Diana’nın küçük oğludur.

777510cookie-checkPartiler ve medya da eleştiriye katıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.