Partilerin grup başkanvekillerinden işkenceye ortak tepki

Muğla Fethiye’deki işkence görüntülerine Meclisteki partilerin grup başkanvekillerinden ortak tepki: Kabul edilemez…

TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Muğla’nın Fethiye ilçesinde PKK’li oldukları iddiasıyla işkence edilerek çıplak bir şekilde gözaltına alınan kişilere yapılan uygulamanın kabul edilemez olduğu görüşünde ortaklaşıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu temsilen TBMM’ye gelen İçişleri Bakan Yardımcısı ise konu hakkında soruşturma başlatıldığı ve sorumluların cezalandırılacağını açıkladı.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre TBMM Genel Kurulu’nda söz alan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Muğla’nın Fethiye ilçesinde PKK’li oldukları iddiasıyla gözaltına alınırken çıplak bir şekilde işkence edilerek yere yatırılan 7 kişiyle ilgili sosyal medyada yer alan fotoğrafları gündeme getirdi. HDP’li Yıldırım “Tümüyle anadan doğma soyulup bütün uzuvları teşhir edilecek şekilde fotoğrafları güvenlik güçlerince çekilip teşhir ediliyorlar” diyerek İçişleri Bakanlığı’nın söz konusu insanlık dışı uygulamanın sorumlularını cezalandırmasını talep etti.

Bunun üzerine birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, ara vereceğini, grup başkanvekilleriyle bir araya geleceğini belirterek, “Grup başkanvekiliniz arkaya gelirse bu işle ilgileneceğim çünkü işkenceye, siyasi görüşümüz ne olursa olsun, hepimizin insani olarak karşı durması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Gündem dışı konuşmaların tamamlanmasının ardından Bahçekapılı birleşime ara verdi ve grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. İran’da olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu temsilen İçişleri Bakan Yardımcısı TBMM’ye gelerek grup başkanvekillerinin toplantısına katıldı.

Edinilen bilgiye göre, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta da söz konusu fotoğraflardan rahatsızlık duyarak bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. İçişleri Bakanlığı da soruşturma başlatıldığını, sorumluların cezalandırılacağını bildirdi. (EVRENSEL HABER MERKEZİ)

2128490cookie-checkPartilerin grup başkanvekillerinden işkenceye ortak tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.