Patron benim?

Bu olaya çalışanların hepsi şaşırmıştır.Sebebini soranlara: “ Çok başarılıydı ancak ona, patronun ve gazete sahibinin ben olduğumu sadece hatırlatmak istedim.” Diye cevap verir.
    
Dikkat ederseniz, yaptığı işte başarılı olmuş ancak,  bu başarıyı bir türlü hazmedememiş insanlar görürsünüz. Bu gibiler, başarıyı sadece kendilerine mal etmeyi severler. Takım oyununu kabul etmezler ve de sevmezler. Biraz da başarı gördüler mi, kendilerini bulunmaz Hint kumaşı sanırlar. Kendileri olmazsa, bu işleri başkalarının yapamayacağını  iddia ederler. Fakat her nedense, yaptıkları işi yapan ve başarılı olan binlerce hatta milyonlarca insanın varlığını unuturlar.
   
 Bu gibilerinin böyle tavırları devam ettikçe,  çevrelerinden koptuklarının farkına varamazlar. Bir gün gelir ve nihayet ip kopar. Hiç ummadıkları bir anda,  kendilerini kapı önünde bulurlar.
    
Bu tipler,  yaptıkları hatayı kabul dahi etmezler. İşten çıkarıldıkları halde, büyük bir umutla tekrar çağrılacakları ve kendilerinden özür dileneceği günü beklerler. Artık, o bekledikleri günün gelmeyeceğini, çok uzun bir zaman sonra anlarlar fakat,  iş işten geçmiş olur.
    
Bu gibi insanlar, ellerine bir fırsat daha geçerse yine aynı hatayı işlerler mi? Bu soruya; hayır diye cevap vermek isterdim. Ama, bilemiyorum.
    
Başarılı olmak  güzel bir şeydir. Ama, haddi aşmak güzel değildir.
    
Artık günümüzde, kurtarıcı anlayışı ortadan kalkmıştır. Kişi, tek başına bir şey ifade etmemektedir. Takım oyunu,  başarı getirebilmektedir. Takım oyununda da tüm başarı bir kişinin değil, bir ekibin olmaktadır. Anlayacağınız, Hint kumaşından artık çokça bulunabilmektedir.
    
Yöneticinin biri, yine yönetici olan yakın arkadaşına; yanında çalışan birinin kötü huyuna niye katlandığını sorar. Hatta, derhal değiştirmesi gerektiği konusunda ısrar eder. Arkadaşı, onun işini iyi yaptığını, ondan vazgeçemediğini söyler. Bunun üzerine aldığı cevap çok düşündürücüdür: “ Bu kişi öldüğü zaman ne yapacaksan, onu şimdi yap.”
    
Bu yazıdan dolayı, çevremden bana kızacaklar olacağını tahmin ediyorum. Hatta; “ Yine ukalalık yapmışsın”  diyebilirler. Olsun.
    
Yeter ki; ben olmazsam diye söze başlayanlara fazla itibar etmeyin.


[email protected]

700480cookie-checkPatron benim?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.