Patronlar IMF ile anlaşma için bastırıyor

TÜSİAD Yönetim Kurulu ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı parti genel merkezinde ziyaret eden Yalçındağ, görüşme öncesinde gazetecilere açıklama yaptı ve soruları yanıtladı.

Yalçındağ, IMF ile anlaşmanın hala gerçekleşmediğini anımsatarak, şunları kaydetti:
”Başbakanımızla son yaptığımız toplantıdan çıktığımızda size açıklayamadık. Çünkü o zaman ‘açıklamayın kamuoyuna’ diye bizden ricada bulunuldu. 2 önemli şartı söylemişti. Sonra kamuoyuna bu açıklandı. Bunlar, kabul edilemez şartlar değil ki.’

Bu şartlardan birinin vergi denetiminin özerkleştirilmesi, diğerininse eşleştirme olduğunu belirten Yalçındağ, “Bunlar daha önce de konuşulan reformlar. Bunun niye bu kadar sorun olduğunu ekonomide bu kadar ihtiyacımız varken, kamu borçlarımız bu kadar artmışken niye bunun hala yapılamadığını anlamakta çok zorluk çekiyorum” dedi.

Daha önce MHP’yi de ziyaret ettiklerini, TÜSİAD’ın bütün partilere eşit mesafede olduğunu söyleyen Yalçındağ, CHP Genel Başkanı Baykal’ın işsizlikle ilgili 7 önerisini nasıl değerlendirdiğine sorulması üzerine de ”Her zaman söylediğimiz gibi muhalefet partilerinin de yapıcı önerilerle gelmesi lazım ve bunların tartışılması lazım. 7 maddenin çoğu zaten bizim de söylediğimiz maddelerdi. Aslında hükümetin de ekonomi yönetiminin de söylediği maddeler” diye konuştu.

Yalçındağ, “Asıl işsizlikle mücadele, ekonominin soğumamasından, yatırımların bu kadar durmamasından, daralmamasından geçiyor” dedi.

1189990cookie-checkPatronlar IMF ile anlaşma için bastırıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.