Patronlar sınır ötesi operasyona soğuk

Arzuhan Doğan Yalçındağ, sınır ötesi operasyon senaryolarına ilişkin “Ümit ediyorum ki Türkiye, bu duruma itilmek, böyle bir şeyi yapmak zorunda kalmaz. Ama bu tür gelişmeler olursa tabii bunların ekonomi piyasalarında, finansal piyasalarda olumsuz etkileri olabilir” dedi.


Yalçındağ, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Teröre karşı özellikle milletin tek yürek olması ve tepki vermesinden yana olduklarını aktaran Yalçındağ, “Tabii terörü biz de lanetliyoruz. Her gün terörle ilgili acı haberler duymamız hepimizin içini yakıyor. Öyle zannediyorum ki toplum olarak da teröre karşı tepkimizi ortaya koyuyoruz” diye konuştu.


Bir gazetecinin, Kuzey Irak’a müdahale konusunda Genelkurmay Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını hatırlatması üzerine de Yalçındağ, “Devletin tepesinde bugün itibarıyla daha büyük bir uzlaşma olduğunu fark ediyorum. Öyle olması gerektiğini de düşünüyoruz” yanıtını verdi.


Morgan Stanley’in Türkiye’nin Kuzey Irak’a girmesi durumunda kredi notunun düşeceğine yönelik açıklamalarına ilişkin de Yalçındağ, şunları kaydetti: “Bu tür gerilimlerin ve gelişmelerin ekonomi piyasalarına olumsuz etkisi olması muhtemeldir. Ancak ümit ediyorum ki Türkiye bu duruma itilmez. Böyle bir şeyi yapmak zorunda kalmaz. Ama bu tür gelişmeler olursa tabii bunların ekonomi piyasalarında, finansal piyasalarda olumsuz etkileri olabilir. Umarım böyle bir gelişmeyle karşı karıya kalmayız. Ümit ederim, bunu yapmak zorunda kalmayız.”


FOTOĞRAF: TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ

1043840cookie-checkPatronlar sınır ötesi operasyona soğuk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.