Patronlar ve uzmanlar da ekonomiden kaygılı

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik , bundan sonra kaybedecek zaman olmadığını, bir an önce makro ekonomik istikrarı sağlayacak programların ortaya konması gerektiğini belirtti.

10 Temmuz’da Bloomberg HT’ye konuşan Bilecik, daha kuvvetli makro ekonomik prorgamların uygulamaya konması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Yeni bir süreç, deneyim başladı, özel sektörden katılımın daha fazla olduğu bir sistemi izliyoruz. Bunun olumlu neticileri olmasını temenni ediyorum. İçinde bulunduğumuz dönemde dünyada gerek demokrasi, gerek teknoloji ve gerek ekonomi için farklı bir sınav dönemindeyiz, daha yüksek standartlarda demokrasi yönetimine ihtiyaç var. Daha kuvvetli makro ekonomik istikrarı ortaya koyan programı da uygulamak zorundayız”

Bilecik “İyi dış politika güçlü ekonomi için olmasa olmaz. Artık zaman kaybedecek lüksümüz yok…” diye devam etti.

UZMANLAR KAYGILI

Yeni kabine açıklandığından bu yana piyasalarda sular durulmuyor.

Yatırımcıların ana endişesi Hazine ve Maliye Bakanı olarak enerji eski bakanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın atanması olurken, çift haneli enflasyon ve ekonomideki dengesizlikler bu endişeleri daha da tırmandırıyor.

Dün de bu endişeler sürerken Erdoğan’ın faiz değerlendirmeleri doları 4.8492’ye taşıdı. Borsayı eritti.

Erdoğan kur ve faize ilişkin, “Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Önümüzdeki süreçte inanıyorum ki faizin de düştüğünü göreceğiz. Ben eminim, sadece devlet bankalarımız değil, özel bankalarımız da gerektiğinde taşın altına eline koyacaktır” dedi.

2208050cookie-checkPatronlar ve uzmanlar da ekonomiden kaygılı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.