Pecos-Bill’in Kansas’ı silahtan vazgeçmiyor

Eğer, silah lobilerinin dayattığı tasarı Kansas’da yasalaşırsa, Eyalet’te silah taşıma ruhsatı bulunan herkes kamu ve özel kuruluşlara üst baş aranmadan ve metal tarayıcılarda durdurulmadan elini kolunu sallayarak binaya girebilecek.
Bu serbestlik isteminin ardında, devletin vatandaşlarını koruyamayacağına yönelik bir varsayım bulunuyor.

İki milyon civarında nüfusu olan Kansas’da 30 bin kişi ruhsatlı silah bulunduruyor ve yasadışı-ruhsatsız silahlanmış 200 bin kadar insan olduğu da kimilerince iddia ediliyor.

Kansas Eyaleti Tüfek ve Silah Birliği’nin Başkanı olan Bayan Patricia Stoneking, “Eğer devlet-eyalet silahtan beni daha binanın kapısında arındırıyor ve silahımı elimden alıyorsa, içeride güvenliğimi de sağlamalıdır”, dedi ve bu sözlerinden Stoneking’in devlet dairesine girer girmez öldürülme ihtimali olduğu anlaşıldı. Stoneking’in hasımlarının kim ya da kimler olduğu ise henüz açıklığa kavuşmadı!

Stoneking’in başkanı olduğu Kansaslı Silahseverler Cemiyeti’ne göre, öyle anlaşılıyor ki bina girişlerine metal dedektörler, polis denetleme noktaları konulduğuna bakılırsa belediye, kamu işyerleri, devlet kuruluşları ve benzeri yerlerde can güvenliği bulunmamaktadır.

Silahla girilmesi istenilen ve bu nedenle öncelikli olarak güvensiz kamusal alan sayılan yerler arasına başta üniversiteler olmak üzere, orta öğrenim kurumları ve diğerleri de alınmak isteniyor.

Bu tasarının eyalette kabul görmesi durumunda Federal yasalarla çatışan bir yanı olmadığı için Kansaslıların bundan böyle elde silah her yerde dolaşmak zorunda kalıp kendi güvenliklerini kendileri sağlamaları onlardan bekleniyor olacak.

Fotoğraf: Bayan P.Stoneking atış talimi yapıyor.

İLGİLİ HABER: Silahlı magandaya ağır ceza geliyor

1502410cookie-checkPecos-Bill’in Kansas’ı silahtan vazgeçmiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.