Peçe ve burka yasaklandı

Parlamentonun alt kanadında oylamaya sunulan ve sahiplerinin bir güvenlik önlemi olarak nitelendirdiği teklife 136 milletvekili “Evet” oyu verirken, 2 milletvekili çekimser kaldı.

Yüzü tamamen ya da kısmen kapatacak şekilde örtünmenin yasaklanmasını öngören yasa teklifinin birkaç ay içinde, parlamentonun üst kanadı tarafından da onaylanması bekleniyor. Bu durumda Belçika, yüzü kapatan giysinin ceza gerektiren suç olarak kabul edileceği ilk Avrupa ülkesi olabilecek.

Yasa teklifinin parlamentonun üst kanadında da kabul edilmesi halinde, Belçika’da yüzü kapatan giysi giyenler, 15 ila 25 avro para ve 7 gün hapisle cezalandırılabilecek.

Öte yandan, Belçika’da koalisyon hükümetinin geçen hafta yıkılması ve erken seçim ihtimalinin belirmesi nedeniyle, parlamentonun feshedilmesi halinde teklifin yasalaşmasında gecikme olabileceği belirtiliyor.

Yasa teklifini hazırlayanlar, yüzlerini kapatan kişilerin teşhis edilememesinin güvenlik açısından risk oluşturduğunu savunuyor.

Bu arada, Uluslararası Af Örgütü söz konusu yasa teklifini kınayarak, teklifin ifade ve inanç özgürlüğünü ihlal ettiğini ve “tehlikeli bir örnek” oluşturduğunu savundu.

1242160cookie-checkPeçe ve burka yasaklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.