Peker’in iddialarında yer alan Halil Falyalı’yı, ABD arıyormuş

Sedat Peker’in uyuşturucu ticaretinin bir parçası olduğunu öne sürdüğü isimlerden Halil Falyalı’nın ABD tarafından arandığı ortaya çıktı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Pekeri’in, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ve Mehmet Ağar’la birlikte kokain ticareti yapmakla suçladığı Halil Falyalı’nın ABD tarafından arandığı ortaya çıktı. ABD Mahkemesi Halil Falyalı ve iki ismi uluslararası kara para aklama ve uyuşturucu trafiği suçlamasıyla 2016 yılından bu yana arıyor.

Odatv’den Serdar Cebe imzalı habere göre, Mayıs 2011’de Halil Falyalı, Kardeşi Hüsnü Falyalı ve Özgür Demir hakkında Amerika’nın Virginya Eyaleti’nde kara para aklama ve uyuşturucu suçlamasıyla dava açıldı.

İddiaya göre yasadışı olarak parasal araçlarla dışarıdan getirilen mallar ve paralar Virginya’da aklanıyordu. Yapılan kara para ticareti içinde birçok enstrümanın kullanıldığı bunun içinde uyuşturucunun olduğu da belirtiliyordu. Virginya Doğu Bölgesi Mahkemesi, elde edilen yasadışı gelirin yine yasadışı faaliyetler kapsamında kullanıldığını iddia ediyordu.

2016’DA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI
Mart 2016’da karara bağlanan davada Adalet Bakanlığına Bağlı DEA Uyuşturucu ile Mücadele Birimi de taraftı. Dava kararında DEA’in soruşturması çerçevesinde uluslararası para aklama ve yine uluslararası uyuşturucu trafiğinin Halil Falyalı ve diğer iki isim ile birlikte yürütüldüğü belirtildi ve sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Halil Falyalı, kardeşi Hüsnü Falyalı ve Özgür Demir firari oldukları için haklarındaki dava sonuçlanmıyor. Amerika’da sanıklar yakalanmadıkları takdirde gıyabi olarak mahkemelerde yargılanamıyor. “Aranıyor” ilanıyla birlikte dava dosyası beklemeye alınıyor.

FALYALI KKTC’DEN ÇIKAMIYOR
ABD, KKTC’yi devlet olarak tanımadığı için Amerika ile Kuzey Kıbrıs arasında suçluların iade anlaşması bulunmuyor. CHP Amerika Temsilcisi Yurter Özcan ile Saklı Gündem için yaptığı röportajda Halil Falyalı’nın Kuzey Kıbrıs’tan çıktığı anda ABD tarafından tutuklanacağını söyledi.

SEDAT PEKER’İN İDDİALARI VE FALYALI’NIN YANITI NEYDİ?
Sedat Peker, uyuşturucunun para trafiğinin Kıbrıs’ta Halil Falyalı üzerinden yürütüldüğünü öne sürmüştü. Peker’in iddiaları arasında, Falyalı’nın Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a kasetle şantaj yaptığı ve bu işlere çektiği, Mehmet Ağar’ın da bu uyuşturucu ticareti ve diğer organizasyonların ortasında bulunduğu da yer almıştı.

İddiları yalanlayan Halil Falyalı ise Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım’ı tanımadığını öne sürmüş, hızlı büyümesini bahis işiyle sağladığını belirtmiş ve “Hiç bir zaman uyuşturucu faaliyetinde bulunmadık, tavsip etmedik. Bunlarla ilgili ne bir sabıkamız ne bir mahkememiz olmuştur” demişti.

Öte yandan Falyalı’nın Kıbrıs’taki Les Ambassadeurs otelinin internet sitesi açıldığında Pablo Escobar’ın hayatını anlatan Narcos dizisinin tema müziğinin çalması dikkat çekmişti. Bu durumun haber olması üzerine, sitedeki müzik yayınının kaldırıldığı görülmüştü.

2516980cookie-checkPeker’in iddialarında yer alan Halil Falyalı’yı, ABD arıyormuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.