Pentagon: Afganistan’da başka saldırılar da bekliyoruz

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, Perşembe günü Kabil Havalimanı’nda düzenlenen ve aralarında 13 ABD askerinin de olduğu 170 kişinin öldüğü saldırının ardından, Afganistan’da başka saldırılar da beklediklerini söyledi.

Kirby, ABD’nin Perşembe günkü saldırılar karşısında aldığı önlemlerin “yetersiz kaldığını” kabul ederken, ABD Ordusu’nun ek saldırılara hazırlıklı olduğunu belirtti.

Kirby “Hala inanılır tehditler olduğuna inanıyoruz. Aslında çok belirli, inanılır tehditler” dedi.

Ülkesinin çekilme için konulan 31 Ağustos tarihine uyulacağını belirten Pentagon Sözcüsü, Amerikan Ordusu’nun çekilmesinden sonra ülke dışına yapılacak uçuşlar için başka yolların devreye sokulmaya çalışılacağını belirtti ve “Bunun ABD Ordusu’nu içermesi gerekmiyor” diye konuştu.

Dünkü saldırının ardından tahliye çalışmaları hızlanmıştı. Bir Beyaz Saray yetkilisine göre yaklaşık iki haftada Kabil Havalimanı’ndan tahliye edilenlerin sayısı 100 bini aştı.

ABD Afganistan’dan çekilirken düzenlenen saldırılar, ABD’nin ülkeyi işgali boyunca en fazla Amerikan askerinin hayatını kaybettiği kara saldırısı oldu. Saldırının ABD çekilirken gerçekleşmiş olması ve Taliban’ın “güvenli geçişten sorumlu olduğu” bölgede düzenlenmesi nedeniyle ABD Başkanı Joe Biden yoğun eleştiri altında.

2544360cookie-checkPentagon: Afganistan’da başka saldırılar da bekliyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.