Pentagon medya savaş birimi kurdu

Irak’tan gelen olumsuz haberlerin, buradaki gelişmelerin aşırı şekilde izlenmesinden kaynaklandığını düşünen ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), mesajlarının özellikle internet üzerinden daha iyi iletilmesi için 24 saat haber üretecek bir birim kurdu.

Pentagon basın sözcüsü Eric Ruff, yeni bir medya birimi kurmakla hatalı habere karşı koyma ve “yeni medyayı” kullanma yeteneğinin artırıldığını belirterek, yeni kurulan birimin mesajları iletmek ve doğru kayıtları sunmak için “yeni medya” kanallarını kullanacağını söyledi.

Flaş ve hatalı haberlere yanıt vermek için hızlı olacaklarını belirten Ruff, böyle bir medya birimi kurulmasına Amerikan halkının Irak’ta giderek azalan desteğinin veya gelecek hafta yapılacak seçimlerin neden olmadığını ifade etti.

24 saat haber akışı sağlayacak ve kayıtları düzeltmeyi hedefleyecek Pentagon haber birimi, internetteki bloglar dahil tüm medyayı izleyecek ve televizyon ile radyolarda, üst düzey politikacılar, lobiciler ve hükümet temsilcileriyle söyleşi yapacak.

İLGİLİ HABER: Küba karşıtı yazı için kalemini satmışlar

1139530cookie-checkPentagon medya savaş birimi kurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.