Perinçek, Bayrampaşa cezaevinde

”Ergenekon soruşturması” çerçevesinde İstanbul Adliyesine çıkarılan 6 kişiden, aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de bulunduğu 4’ü tutuklandı. Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu mahkemece, İbrahim Benli ise savcılıkça serbest bırakıldı.


Ümraniye’de bir gecekonduda el bombaları ve patlayıcıların ele geçirilmesi sonrası ortaya çıkartıldığı belirtilen ”Ergenekon terör örgütü”ne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen Kemal Alemdaroğlu, Serhan Bolluk, Ferit İlsever, Adnan Akfırat ve İbrahim Benli soruşturmayı yürüten savcılarca sorgulandı.


Savcılık, İbrahim Benli’yi serbest bırakırken, diğerlerini tutuklanması istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk etti. Kemal Alemdaroğlu, mahkemece serbest bırakılırken, Serhan Bolluk, Ferit İlsever, Adnan Akfırat tutuklandı.


Mahkeme, Alemdaroğlu’nun yurt dışına çıkışını yasakladı. Alemdaroğlu’nun, her ayın 1. ve 15. günleri polis merkezine gidip imza atarak adli kontrol altında alınması da kararlaştırıldı.
Perinçek ise bu kişilerden ayrı olarak adliyeye sevk edildi. ”Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olmak ve devlete ait gizli belgeleri temin edip elinde bulundurmak” suçlarından tutuklanması istenen Perinçek’in ifadesi, nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde alındı.


Mahkeme, Perinçek’in tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan Peinçek, Bayrampaşa Cezaevine gönderildi.



 
 

1057230cookie-checkPerinçek, Bayrampaşa cezaevinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.