Londra’da PKK dışında Kürtler “Kürdistan referandumu”na destek için yürüdüler

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül’de yapacaklarını açıkladıkları bağımsızlık referandumuna Londra’dan destek gösterisi yapıldı…

Londra’da yaşayan farklı ülke kökenli Kürtler 17 Eylül Pazar günü saat 12-14 arasında Başbakanlık’ın bulunduğu 10 Downing Street’de Referandum’da evet çıkması için destek gösterisinde bulundu. Gösteride Kürt bayraklarının dışında yalnızca İsrail bayrakları açıldı.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Londra Temsilcisi Kervan Tahir ve bazı eski bakanların yanısıra İran, Suriye, Irak ve Türkiye kökenli Kürtlerden oluşan kalabalık bir gösterici grubu yer aldı. Kürtlerin kendi kaderlerini tayin etme haklarını destekleyen ve referandumda “Evet” denilmesini isteyen sloganların atıldığı gösteride, yalnızca Kürt bayrağı taşındı ve ulusal marş söylendi.

Gösteride Haringey eski belediye başkanı Eczacı Ali Gül Özbek, Yaşar Karadoğan ve Komkar eski başkanı Diyar Budak’ın da aralarında bulunduğu 50’nin üzerinde Türkiyeli toplum üyelesi de yer aldı.

Kandil’deki PKK’nın kurumsal olarak desteklemediği referandum gösterisine Londra’daki bazı PKK sempatizanlarının katılması göze çarptı.

Toplumsal çalışmalarıyla tanınan Yaşar Karadoğan, Barzani’nin referandumun ertelenmesine karşı baskı ve tehditlere boyun eğmeyerek referandumu gerçekleştiriceğini tahmin ettiğini söyledi.

Irak’ta sorunların çözülmesinin bağımsız kendi devletlerini oluşturmaktan geçtiğini anlatan Karadoğan, “Barzani, bağımsızlık sonrasında olası siyasi ve ekonomik ambargolar ile askeri harekatlara karşı stratejisini saptamış olmalı. En kötü senaryoya karşı Iraklı Kürtlerin hazırlıklı olduklarını sanıyorum” dedi.

Karadoğan, Türkiye’de AKP iktidarının ilk yıllarında Kürt sorununu çözme konusunda olumlu adımlarının tam tersine döndüğünü vurgulayarak, “Bunun da politik bir süreç olduğunu fakat yakın bir zamanda aklın ve mantığın galip gelerek sorunun barışçıl çözümü konusunda bir açılım olacağını umuyorum” diye devam etti…

Yaşar Karadoğan (en sağda) referandumu yorumladı…

 

2122820cookie-checkLondra’da PKK dışında Kürtler “Kürdistan referandumu”na destek için yürüdüler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.