PKK operasyonlarında yeni yöntem!

Askerle birlikte terör operasyonlarına başlayan özel harekat polisine köpek desteği geliyor. Özel olarak yetiştirilen köpekler, asker ve polisle şehir ve kırsaldaki operasyonlara katılacak. Silahlı kişiye ve bombaya karşı eğitilen uzman köpeklerden PKK’lıların kurtuluşu olmayacak.

Akşam Gazetesi’nden Özkan Tamirak’ın haberine göre, uzun yıllar sonra askerle operasyonlara giren polis özel harekat birimlerine köpekler de destek verecek. Polis ve askere, teröristlerle mücadeledeki bu önemli desteği Emniyet Genel Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezinde terör konusunda yetiştirilen uzman köpekler sağlayacak. Bu köpekler terörle mücadelede aktif rol almak için illere yollandı. Birçok ilde de bu köpeklerle ilgili eğitimler başladı. Alman kurdu olan saldırı köpekleri sadece Özel Harekat polislerini tanıyor.

Terörle mücadelede kullanılacak olan Alman kurtları saldırı için eğitildi. Kırsalda, teröristlerin yuvalandıkları mağaralara ya da hücrelere girerken önce saldırı köpekleri kullanılacak.

MAĞARALARA GİRECEK

Silahlı bir kişiyi gördüğü anda hemen saldırıp etkisiz hale getirmek üzere eğitilen bu köpekler, talimat almadan saldırdığı kişiyi bırakmıyor. Silaha karşı duyarlı olan köpekler, silahlı ya da silahına davranır gibi yapan bir kişiyi kendine hedef olarak belirliyor. Bu köpekler, şehirlerde ise özel operasyonlarda kullanılacak. Aldıkları eğitimle kapısı kırılan eve giren köpek önce kapının arkasına bakıyor. Sonra evin içerisini dolaşan köpek hedef kişiyi bulunca darhal etkisiz hale getirebiliyor.

BİR TEK ÖZEL HAREKATI TANIYOR

Bir emniyet yetkilisi konuyla ilgili şunları söyledi; ‘Bu köpekler, güvenlik güçlerinin en büyük yardımcıları olacak. Normalde eğitilerek hizmet veren bomba, narkotik, toplumsal olaylara müdahale köpekleri gibi değil. Silaha duyarlılar. Silah görmesi yeterli. Silah görmeyi bırakın, elinde silah tutuyormuş gibi durmak bile hata karşısında. Bu köpekler silahlı eli ya da silah tutar gibi davranan eli tamamen etkisiz hale getirmek için eğitildi. Başka hedefi de yok. Hedefe kilitlendi mi karşısındakinin kurtuluşu da yok. Antalya’da şehit olan emniyet müdürü örneğinde olduğu üzere güvenlik kuvvetlerindeki kaybı önlemek amacıyla eğitildi.
Özel Harekat görevlileri dışındaki polisleri bile tanımıyorlar.’

SİLAHLI EYLEMLERDE KULLANILACAK

Özel eğitimli köpekler güvenlik kaybını en aza indirmek için eğitildiler. Sadece terör operasyonlarında değil silahlı eylemlerde de bu köpekler görev alacak. Polis, silahlı bir kişi eylem yapıyorsa hemen bu köpekleri olay yerine getirecek. Silahlı eylemciye önce bu köpekler müdahale edecek.

1337210cookie-checkPKK operasyonlarında yeni yöntem!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.