PKK’ye karşı Halkın Mücahitleri

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi, Irak’ta sadece PKK’nın bulunmadığını, aynı zamanda Halkın Mücahitleri gibi örgütlerin de olduğunu, ayrıca sınırlardan başka örgütlerin de sızdığını belirterek, “Bu sorunlar tek taraflı uygulamalarla çözüme ulaştırılamaz. Herkes tarafından kapsamlı bir görüş açısı ortaya konulması ve herkesin işbirliği yapması gerekir” dedi.


Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi ile görüştü. Abdülmehdi, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye’nin, Irak’ın kuzeyine olası bir operasyonuna yönelik düşüncelerinin sorulması üzerine, Irak’ta bir anayasa olduğunu ve uluslararası meşruiyet bulunduğunu ifade ederek, Irak’ın bunlara göre hareket ettiğini söyledi.


Bölgedeki ülkelerin bağımsızlıklarına saygı duyulması gerektiğine işaret eden Abdülmehdi, “Türkiye’ye saldırı olmasını engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını” belirtti.


Abdülmehdi, Irak’ta nasıl anayasanın bazı maddelerinin esnek şekilde uygulanması isteniyorsa, böyle sorunların da ortak görüş ortaya koyarak, esnek şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.


Abdülmehdi, PKK ile mücadeleye yönelik başka soru üzerine de, ülkesinde Iraklı örgütlere karşı mücadele ettiklerini belirterek, yabancı örgütlere karşı mücadele etmemelerinin söz konusu olmadığını belirtti. Abdülmehdi, Irak’ı korumak için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.


“TÜRKİYE, BÜYÜK BİR GAYRET İÇİNDE”


Dışişleri Bakanı Gül, Türkiye’nin Irak’taki ateşin söndürülmesi için büyük gayret içinde olduğunu söyledi.


Gül, “Irak’ın istikrarı ve huzura kavuşmasının, birliği ve bütünlüğünün korunmasının ve bu birlik ve bütünlük içinde Iraklıların kendi zenginliklerini yaşıyor olmasının Türkiye’nin arzusu olduğunu” kaydetti.


Türkiye’nin bu amaçla bütün Iraklılarla, Irak’taki farklı siyasetçilerle ve devlet adamlarıyla yakın ilişki içinde olduğunu belirten Gül, “Türkiye, bu ateşin söndürülmesine nasıl yardımcı olabilir diye büyük bir gayret içindedir” dedi.

1039280cookie-checkPKK’ye karşı Halkın Mücahitleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.