‘Planlı ve normal faaliyetler’

Gül, Arnavutluk’a hareketinden önce Esenboğa havaalanında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


Türkiye’nin Doğu Akdeniz’e savaş gemileri gönderdiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Gül, “Gemiler uçak değil ki, birkaç dakikada binlerce kilometre katedip bir yere gitsin. Gemilerin hareketi önceden planlanır. Bunlar dolayısıyla planlı ve normal çalışmalardır, normal faaliyettir” dedi.


“HERKES HÜKÜMETİMİZE GÜVENEBİLİR”


Gazeteci Hrant Dink cinayetine ilişkin Emniyet Teşkilatına yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine de Gül, “Bu konularda hükümete güvenebilirsiniz” dedi.


“SOMUT GELİŞMELER OLACAK”


Gül, terörle mücadele koordinatörlüğü sisteminin işleyip işlemediğinin ve bu konuda koordinatörlerden gelen açıklamalara ilişkin görüşünün sorulması üzerine, bu açıklamaları paylaştıklarını, bu açıklamaların sadece iki koordinatöre bağlanmaması gerektiğini söyledi. Bakan Gül, şöyle devam etti:


“Hükümetimizin en önemli meselesi, birinci önceliği, terörle mücadeledir. Terörle mücadeleyi sadece bir kişinin omuzları üzerine yıkmak gibi bir yanlış asla yapılmamalıdır. Böyle bir şey söz konusu değildir. Başbakanımızın, İçişleri Bakanımızın, Genelkurmay Başkanımızın, benim, hepimizin birinci görevidir bu. Bu çerçevede birçok faaliyet yapıldı.”

1038590cookie-check‘Planlı ve normal faaliyetler’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.