Platformdan ‘çevre bilinci’ semineri

İngiltere Kadın Platformu, kursiyer kadınlara çevre bilincini artırma yönünde bir konferans düzenleyerek, katılımcıların bu yöndeki bilgilerini güçlendirdi.

Etkin bir sivil toplum örgütü olan “ Friends of Earth” kuruluşundan Proje Müdürü Quentin Given’in hanımlara yaptığı konuyla ilgili konuşma, büyük ilgiyle dinlenirken, katılımcı hanımlar sorularıyla bu konudaki bilgilerini genişlettiler.
Platform Proje Sorumlusu Nilgün Yıldırım ve kursiyet hanımların, Toplum Merkezindeki toplantısında Quentin Given, Friends of Earth tarafından basılan eğitici-öğretici broşürleri dağıtarak, iklim değişikliklerinin nedenleri ve bu değişimlerin dünya üzerindeki toplumlarda yarattığı sosyal, ekonomik, fiziksel ve psikolojik etkilerine değindi.

Haringey’in Hükümet tarafından pilot bölge seçildiğini ve karbon dioksit kullanımının azaltılması konusunda Hükümetin yerel yönetimlerin nasıl bir rol üstlenmesi konusunda örnek bölge seçildiğini belirten Quentin Given, karbondioksit gazının artış nedenleri üzerinde konuştu. Given, en çok enerji istasyonlarından, yanlış ısınma sistemlerinden, endüstri, hızla artan araba kullanımından karbon dioksit gazının arttığını belirterek, bunun küresel etki ve zararlarına dikkati çekti.
Kursiyerlere ayrıca İngilizce basılmış konuyla ilgili broşürler de dağıtan Given’in konuşması ilgiyle dinlendi. Hanımlar, konuşmacıya bol bol soru yönelterek, çevreyi koruma bilincinin nasıl geliştirileceğini ve koruma yollarını sordular.

Quentin Given, özellikle Kopenhag Zirvesinde alınan kararalaın başta dünyanın en fazla karbondioksit üreten ülkelerinden ABD’de uygulanamadığının altını çizdi. ABD Başkanı Barack Obama’Nın ülkesinde bu yönde destek görmediğini, tam aksine tepkiyle karşılaştığına dikkati çeken Given, tüketime alışan ve 4-5 arabalı Amerikan ailelerinin araba kullanımından vazgeçmeye niyetli olmadıklarını ifade etti.

Given, kadınlara ellerinde olanı en iyi şekilde kullanmalarını ve yaşama dönüştürmek için el birliğiyle çalışmak gerektiğini belirti, “ recycling” yani geri dönüşümün önemini ve yollarını anlattı.

IKP kurucusu ve proje sorumlusu Nilgün Yıldırım , seminer sonunda Quentin Given’e teşekküt ederek, seminerin çok yararlı olduğunu , yeşil güç kampanyasına destek vereceklerini ve üyelerini bilinçlendirmeye devam edeceklerini , çevre

FOTOĞRAFLAR: Kursiyer kadınlar ve KKTC temsilcisinin eşi Sevhal Köprülü, çevre bilinci seminerinde buluştu

829810cookie-checkPlatformdan ‘çevre bilinci’ semineri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.