İP’li kadınlardan askerlik başvurusu

Aydın DHA’dan Cemal Yıldırım’ın haberine göre; Aydın Askerlik Şubesi önünde toplanan bir grup partili kadın, kadınların da askere alınmasını istedi, verilen her görevi yerine getirip, bölücü teröre karşı savaşacaklarını söyledi.


Basın açıklaması yapan İşçi Partisi Aydın Öncü Kadın Örgütü İl Başkanı Rabia Altuntaş, şunları söyledi:


“Vatan savunmasında, eşlerimizin, çocuklarımızın, kardeşlerimizin yanında, kutsal vatan toprakları uğruna, bölücü terör örgütüyle savaşmak için asker olmak istiyoruz. Bugün milletin birliği, vatanın bütünlüğü ve bölünmezliği, üniter devlet yapımızın yıkılmaması için dağlarda ABD güdümündeki bölücü hainlerin katlettikleri subaylarımızın, askerlerimizin, polislerimizin anaları, eşleri, çocukları, kardeşleriyiz. ABD’nin çıkarları için, Büyük Orta Doğu Projesi için bölücü teröre daha fazla şehit vermek istemiyoruz. Yüreklerimiz yanıyor. Cumhuriyet mitinglerinin gerçekleştirilmesinde gösterdiğimiz öncülüğü bir kez daha gösteriyoruz. Eşlerimizin, çocuklarımızın, kardeşlerimizin yanında kutsal vatan toprakları uğruna vatan savunmasında sonuna kadar yer almak istiyoruz, asker olmak istiyoruz. Yurtta Barış Cihanda Barışı, sağlamak için caydırıcı milli savunma için tek dişi kalmış canavara, ABD emperyalizmine, bölücü teröre karşı askerlerimizle omuz omuza vatan savunması yapma azim ve kararlılığındayız. Tek Millet, tek bayrak, tek vatan için canımız feda olsun.”


Basın açıklamasının ardından, İP Aydın birinci sıra milletvekili adayı Aysun Altıntaş ile 10 partili kadın, Askerlik Şubesi’ne girerek dilekçelerini imzalayıp teslim etti, askere alınmalarını talep etti. Şubeden çıkışta açıklama yapan milletvekili adayı Aysun Altıntaş, komutanlar tarafından çok iyi şekilde karşılandıklarını ifade etti. Altıntaş, “Bize hangi görev verilirse yaparız. Cumhuriyeti kurarken Atamızın, evlatlarımızın, nişanlılarımızın, eşlerimizin yanında, kağnı başında, silah atölyelerinde sırtlarımızda çocuğumuzla savaştık, adımız Kara Fatma olarak tarihe geçti. Şu an biz de aynı şekilde savaşmaya hazırız, gerekirse Mehmetçiğimize yemek yaparız, mermi, cephane taşırız, bize ne görev verilirse yaparız” dedi.


Dilekçelerinin yanıtının kendilerine posta yolu ile ulaştırılacağını da ifade eden Altıntaş, “Biz göreve hazırız” dedi.


FOTOĞRAF: İP lideri Doğu Perinçek



 

1044640cookie-checkİP’li kadınlardan askerlik başvurusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.