Polis şefinden Müslümanlar’a eleştiri

Gazete, polis yetkilisinin, İngiltere’de yaşayan Müslümanların, İslamcı terör konusunda önce inkara yöneldiğini ve bu topluluğu terörle mücadelede daha etkin olmaya ikna etmenin zaman alacağını söylediğini aktardı.


Sir Ian Blair polis gücüne Müslüman toplumdan daha fazla katılım istediğini belirten Gazete, Başbakan Tony Blair’in de geçen Temmuz ayında yaptığı bir açıklamada, terörün ancak Müslümanlar “Batı’ya karşı tümüyle asılsız şikayetlere” karşı tavır aldığında yenilgiye uğratılabileceğini söylediğini hatırlattı.


MENEZES OLAYINDA SIKIŞMIŞTI


Emniyet Genel Müdürü Ian Blair, geçen yıl intihar bombacısı sanarak öldürdüğü, ama sonradan masum olduğu ortaya çıkan Brezilyalı Jean Charles de Menezes cinayetine ilişkin soruşturmada eleştiri oklarına hedef olmuştu.


2006 Temmuz’unda soruşturma tamamlandı ve olaya karışan polisler hakkında dava açılmamasına karar verilmişti. İngiltere basını Ian Blair’i olayın kapatılması için hükümette kulis yapmakla suçlamış ve dava açılmama kararı karşısında da kamu vicdanının yaralandığını öne sürmüştü.


Brezilya’da yaşayan Menezes ailesi Ian Blair’in derhal istifa etmesini ve oğullarının katillerinin yargı önüne çıkarılmasını istemişti.


FOTOĞRAF: Brezilyalı Jean Charles de Menezes ve olay sonrasında eleştiri oklarının hedefi olan Emniyet Genel Müdürü Ian Blair, şimdi de Müslümanlar’ı passiflikle suçluyor…


 

796350cookie-checkPolis şefinden Müslümanlar’a eleştiri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.