Polis operasyonlarına hız verdi

Metropolitan polisin yaptığı ‘Athena Operasyonu’nda aile içi şiddet, ırtkçılık ve ayrımcılık hedef alınırken, Narkotik Büro, Gümrük Koruma  ve istihbarat birimlerinin ortaklaşa düzenledikleri ‘Middle Market’ operasyonunda uyuşturucu kaçakçısı aracıların çökertilmesi amaçlandı.

 

ATHENA OPERASYONU

 

Metropolitan Polis’ten yapılan açıklamada 300 polisin görev aldığı ‘Athena Operasyonu’nda, 97 sanık gözaltına alındı. Londra’nın 32 semtini kapsayan operasyon aile içi şiddet ile ırkçılık suçlarını hedef aldı. ‘Athena Operasyonu’nda gözaltına alınan sanık sayısında sırasıyla Islinton (37) ve Lewisham (13) ilk sıraları aldı.

 

Polise 2003 /2004 yıllarında rapor edilen 106 bin olayın yüzde 24’ünün aile içi şiddet ve yüzde 25’i de cinayeti içeriyor. Ayrıca 15 bin ırkçılık ve bin 500 eşcinsel karşıtı suçlar da kayıtlarda yer aldı.

MIDDLE MARKET OPERASYONU

Metropolitan Polis; bir süre önce uyuşturucu kaçakcılığına karşı Hackney’de yapılan ‘Middle Market’ polis operasyonunun Surrey’e kadar genişletilerek 10 milyon Sterlin değerinden fazla uyuşturucu yakaladığını açıkladı. Uyuşturucuda aracı kesimi hedef alan operasyonda el konulan uyuşturucunun büyüklüğü anlatılırken 260 bin sokak anlaşmasının önüne geçildiği belirtildi.

Metropolitan Polis Narkotik Bölümü ve istihbarat birimlerinin ortkaklaşa yaptıkları, ‘Middle Market Operasyonu’ çerçevesinde, 7 Aralık günü Surrey’de bir araçta yapılan aramada 180 bin Sterlin değerinde C Sınıfı uyuşturucu bulundu. Araçta bulunan ismi açıklanmayan 38 ve 39 yaşında iki genç gözaltına alındı. Nothing Hill’de bir işyerinde de 30 bin Sterlin değerinde A Sınıfı uyuşturucuya el konuldu.

Operasyonu yürüten polis müfettişlerinden Colin Kneller, başkenti uyuşturucudan arındıarrak huzur içinde yaşanılabilir güvenli bir yer haline getirmekte kararlı olduklarını söyledi. Kneller, operasyonla silahlı çetelere de polisin kararlılığı konusunda ciddi mesajlar verildiğini belirtti.

 

1096380cookie-checkPolis operasyonlarına hız verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.